Jaki odtwarzacz polecacie?

kblazek

New member
Witam wszystkich, to moj pierwszy post na tym forum. Mam pytanie , jaki odtwarzacz hdd byście mi polecili ? Zależy mi zeby dobrze sprawował sie jako dysk przenośny, no i "ściągarka" torrentów. Da się w jakimkolwiek odtwarzaczy odpalić jakąś telewizje ? Wiem ze niektóre mają tuner dvb-t, ale czy jakoś inaczej ? Coś jak ipla ? Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję ; )

adaas

New member
ja to od pół roku noszę się z zamiarem zmiany odtwarzacza . trochę sie naczytałem i wybór padł na xtreamera prodigy ale juz sie nie umię doczekać i chyba zainwestuje w xtreamera ultra ,ale one nie mają (chyba) DVB-t a do torrentów to większość playerów się nadaje . Dobrze by było jak byś napisał dokładniej czego oczekujesz jakie chłodzenie i jaki przedział cenowy. Pozdrawiam

kblazek

New member
no przede wszystkim zbey dalo sie naped przez usb podlaczyc, sciaganie torrentow, mozliwosc uzywania jako dysk przenosny, jakieś radio internetowe.
Da się jakoś oglądać na nich tv przez neta? jakaś strona ? czy coś.albo własnie dvb-t. Nie wiem tylko czy w warmińsko mazurskim dvb-t jest( Lidzbark Warmiński ). a przedział cenowy to tak do 400-500zł chyba ze nieduzo drozszy a warto. ; )

PS: mam zbędny nowy dysk 500GB ATA, 3,5cala wiec dobrzy by było go wykorzystać, myślicie ze przejściówka z sata na IDE wypali ?

cycu_14

New member
no przede wszystkim zbey dalo sie naped przez usb podlaczyc, sciaganie torrentow, mozliwosc uzywania jako dysk przenosny, jakieś radio internetowe.
Da się jakoś oglądać na nich tv przez neta? jakaś strona ? czy coś.albo własnie dvb-t. Nie wiem tylko czy w warmińsko mazurskim dvb-t jest( Lidzbark Warmiński ). a przedział cenowy to tak do 400-500zł chyba ze nieduzo drozszy a warto. ; )

PS: mam zbędny nowy dysk 500GB ATA, 3,5cala wiec dobrzy by było go wykorzystać, myślicie ze przejściówka z sata na IDE wypali ?
Ja ostatnio nabylem NTR-S20 jest swietny polecam!
NOVATRON PL - Odtwarzacz IAMM NTR-S20
http://www.digisklep.pl - NOVATRON NTR-S20 PVR DVB-T
Corrections and Changes of NTR Series firmware - Kayako eSupport Help Desk Software

kblazek

New member
aha a on jest zrobiony na linuxie ? czesto wychodzą aktualizacje ? nawet fajny, znajde gdzieś na necie mapke zasięgu telewizji dvb-t ?

Ps: telewizor mam kinsekopowy więc musi miec mozliwosc podłaczenia nie przez hdmi. na Euro złaćze przejsciówka jakaś .

Ostatnia edycja:

kblazek

New member
to widziałem, chodiz mi o to zebym wykorzystał ten dysk 3,5cala Ata jako dysk przenośny, a jezlei juz to mogle dolozyc chajsu troche do takiego odtwarzacza a ze nie mam tv w pokoju to chcialbym zeby byl taki co ma funkcje tunera dvb-t

a właściwie, pokażcie moze jakieś z i bez dvb-t ; )

Ostatnia edycja:

KubaArek

New member
Bez reklam
to co podałem to jest tuner DVB-T z dodatkami tj.filmy oglądasz z dysku podł do USB + nagrywanie z tego tunera ,jeżeli zależy Tobie na torrentach i DVB-T to musisz wydać więcej kasiory ale trzyma Ciebie podł do TV poprzez eurozłącze ,nie wiem który odtwarzacz ma to złącze :(

kblazek

New member
NO właśnie to jest problem, znalazłem duzo ciekawych chińskich odtwarzaczy w cenach 100-400zł ale troche boje sie kupować zbey nie trafic na bubla chociaż wiem że czasem zdażają się wyjątki ze za bardzo niską cenę masz sprzet lepszy jak renomowanej firmy.

Kirek50

Moderator
Bez reklam
1. Gdyby komuś chciało się policzyć, to pewnie zebrałoby się na tym forum kilkadziesiąt tego rodzaju tematów. Gdyby pytający użył wyszukiwarki odnalazłby je i uzyskał takie same lub podobne odpowiedzi.

2. Jest tutaj kilkadziesiąt wątków o różnych odtwarzaczach, są opisy, linki do testów, uwagi, plusy i minusy... Logika podpowiada, że po pobieżnym nawet zapoznaniu się z kilkoma (kilkunastoma) wybranymi odtwarzaczami należy wybrać:
a) ten, pod adresem którego jest najmniej zastrzeżeń i najwięcej pochwał;

b) ten, który spełnia nasze warunki brzegowe;

c) ten, który na podstawie zebranych informacji uznamy za najbardziej adekwatny do potrzeb.

Trzeba też pamiętać, że "każda pliszka swój ogonek" chwali, więc znajdują się "doradcy", którzy czasem polecają totalny szmelc, w rodzaju niesławnej pamięci Asmaxa Playboxa lub prościutkich playerów SD, które nawet Xvid z najmniejszym bitrate odtwarzają z artefaktami...

Ostatnia edycja:
Do góry