Jaki Odtwarzacz BR Do 500zł

viruss3000

New member
Witam.
Jak odtwarzacz BR do 500zł polecacie? Moze byc uzywany.
Zależy mi aby było on kompatybilny z jak największą ilością formatów(mkv,DTS ,x264,h264,Divx,Xvid,[oczywiscie HD ale także zwykłe DVD]) jak na tą klasę cenową. Ponadto musi posiadać port USB a takze byc kompatybilny z Polskimi napisami.Nie zależy mi na wodotryskach typu WFi,youtube itp.
Ma on poprostu odtwarzacz filmy w najlepszej jakosci,.

Dotychczas w tej klasie cenowej znalazłem:
SAMSUNG BD-P1580
SAMSUNG BD-P1500
SAMSUNG BD1600
LG BD350
SHARP BD-HP21SB
Technika BD2CHAW08
MANTA BHD-01
SONY BDP-S360
MEDIONŸ LifeŸ P71006 <-- Ten sie wydaje ciekawy

Wybór jest całkiem spory więc licze na waszą pomoc.
Licze na najlepszy stosunek ,możliwości do ceny. Czekam na opinie i zgóry dziekuje

Horhe Ortega

New member
Gdzie widziałeś Medion i jaka cena ? W Aldi ? To prawdopodobnie klon Momitsu i Teviona.Z tego co wiem , podmiana softu z Momitsu(region free) daje efekt...dlatego ciekawy? Z Samsunga to raczej tylko 1600-ka ma "kompatybilność"-jednak kosztuje więcej niż LG350V. Chyba cała reszta mało kompatybilna.

Kaszan

New member
LG 350 V (tak tak, z literką V na końcu) jeśli jeszcze gdzieś znajdziesz. Moim zdaniem ma najlepszy stosunek ceny do tego co dostajemy w zamian.

viruss3000

New member
A

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Design Blu-ray Player MEDION® Life®P71006 na akkegro jest za 429 ? Warto go kupic ?? [/FONT]
Jego parametry:

Lepszy Madion Czy LG 350 V ?

Ostatnia edycja:

viruss3000

New member
JA wyczytałem na jakimś forumże ten LG ma problemy z USB
model BD 350-V ----> brak obsługi dysków w NTFS (nie widział kostki USB 16GB w ntfs), za to obsługiwał MKV i Divx HD z płyt DVD DL

Czym sie rożnia te odtwarzacze?

Horhe Ortega

New member
Wiesz,może kol. Lemoniada kłamie....;-),ale może raczej na infolinii nie wiedzą co to NTFS bo kol. Lemoniada to nie jedyna osoba która to potwierdza.

pangoral

New member
a sony 360? abo starsza 350
sony to sony :) nie wspiera pirackich formatów ale obraz podobno kozak różnicę podobno szczególnie widać przy skalowaniu

janusz

New member
Bez reklam
a sony 360? abo starsza 350
sony to sony :) nie wspiera pirackich formatów ale obraz podobno kozak różnicę podobno szczególnie widać przy skalowaniu
Wspiera, tylko stare modele sobie nie radzą, nowe modele 470/570, mają sobie radzić, choć czy nie bedą się troszkę zacinać to zobaczymy. Na razie Sony ma małe zapóźnienie technologiczne, ale może wyjdzie z kryzysu.

cruzier

Member
Witam koledzy!
Pozwolę odświeżyć sobie ten temat. Mam P42V20. Szukam Odtwarzacza BR.
Najlepiej Firma Panasonic, Pioneer. Kwota najlepiej do 500 zł i tego się trzymajmy ale jak będzie do 600 czy 700 zł też się zastanowię.
Zależy mi na dobrym obrazie BR, na czytaniu płyt DVD, DivX z napisami, JPG itp.
Bardzo proszę o porady - gdyż w tym temacie nie wiem nic.

Pozdrawiam Marcin

dragon79

Member
Panasonic DMP-BDT210 jest lepszy od DMP-BDT111 (nie tylko ze względu na wbudowaną kartę sieciową WiFi) i oba obsługują te same systemy plików. Nie obsługują NTFS, ale obsługują exFAT, który umożliwia zapis plików większych niż 4GB.

Do góry