Jaki najlepszy LCD dla słabego sygnału z kablówki

Banialuka

New member
Witam. Mam pytanie, jaki będzie najlepszy 32 calowy (LCD) do współpracy ze słabym jak mi się wydaje sygnałem z kablówki Vectra. Pytałem czy można u nich zamówić jakiś dekoder, converter który dostarczał by cyfrowy sygnał. Niestety, u mnie na wiosce takich cudów techniki jeszcze nie ma. Może za pół roku. Puki co, wystaje ze ściany zwykły kabel antenowy i PYTANIE, jaki telewizor najlepiej sobie z tym poradzi.

Trochę info :
Odległość 2,5-3m
Okno blisko z lewej strony
Cena do 1900 pln.

Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam

centomaniak

New member
Banialuka napisał:
Witam. Mam pytanie, jaki będzie najlepszy 32 calowy (LCD) do współpracy ze słabym jak mi się wydaje sygnałem z kablówki Vectra. Pytałem czy można u nich zamówić jakiś dekoder, converter który dostarczał by cyfrowy sygnał. Niestety, u mnie na wiosce takich cudów techniki jeszcze nie ma. Może za pół roku. Puki co, wystaje ze ściany zwykły kabel antenowy i PYTANIE, jaki telewizor najlepiej sobie z tym poradzi.

Trochę info :
Odległość 2,5-3m
Okno blisko z lewej strony
Cena do 1900 pln.

Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam
wszystkie tylko nie full hd , bo telewizor full hd obnaży wszystkie słabości takiego sygnału , wiem bo sprawdzałem na swoim samie 40a 786 full hd na zwykłym kablu wyglądało to koszmarnie i dlatego do takiego tv dekoder to podstawa , zaraz przecież są jeszcze platformy np cyfra n-ka polsat idzie to z tależa i nie ma znaczenia gdzie mieszkasz na pustyni czy w lesie , toco ty gadasz że u ciebie takich cudów nie ma , jak są (oprócz kablówki)

Ostatnia edycja:

Banialuka

New member
A coś dokładniej ....

To, że nie full HD to wiem. Ale może jakiś szczególne modele dobrze sobie z takim czymś radzą. Słyszałem, że LG daje rade ale nie widziałem. Co do talerzy. Zgadzam się z Tobą. Problem jednak jest taki, że to ma być TV dla mojej babci. Jej stara maszyna się sfajczyła i ona teraz chce mieć taki obraz jak ja mam na N-ce. Problem w tym, że umowa z tą zacofaną Vectrą podpisana na rok, miesiąc temu. I jak tu teraz babci wytłumaczyć, że nowy TV tak jakoś słabo wygląda. Będę słabym wnuczkiem :(

Adziu5

Member
Zgadzam sie ze LG. Ja mam LG 5000tyle ze 42 cale, ale mimo ze to Full Hd to sygnał ze zwykłego kabla wygląda naprawde niezle. Babci też sie bedzie podobać!!!

marek76

New member
Miałem do niedawna ten sam problem, - ten sam budżet i wymogi dla "starszej" osoby, wybrałem 37pv80 do analogowej UPC - jest lepiej niż ok
ale odległość od TV w tym przypadku to 4m. Potwierdzam zdanie kikiego
koniecznie 100hz do jego zestawienia dorzuciłbym panasa 32LX85 (nie bez wad ale pzryzwoity tryb auto). Mam też zdanie co do LG - jest naprawdę ok do słabego sygnału (porównanie z samem, ale tylko większe modele z 100hz)

Voy

New member
Tez bym sie raczej sklonil w strone plazmy 32 cale. 32PG6000, lub w przypadku mniejszego budzetu Daewoo DPP-32F1 z panelem LG w srodku. I nie smiej sie bo na kiepskim sygnale ten tv wymiata.

Banialuka

New member
Sharp 32 RD8 -> 2299,00 PLN
JVC 32 P80 -> 2479,00 PLN
Panasonic 37 PV 80 -> 2024,00 PLN -> rozdzielczość ( 1024x768 ) to nie problem ??

A coś do 1800 zł ??

marek76

New member
Panas 32lx85 jakieś 1900,
Panasonic 37 PV 80 -> 2024,00 PLN -> rozdzielczość ( 1024x768 ) to nie problem ?? - do zwykłego kabla zupełnie wystarcza

Do góry