Kolego BARBURIAN zobacz jak wyglądają 5 letnie gwarancje na tv Sony (sorki , że troszkę nie ostre jedno zdjęcie (na szybkiego zdjęcie zrobione), ale widać gdzie jest Sąd dla tv Sony )
Jedna jest z 2013 roku, a druga z 2015 roku. Czy po przeczytaniu czegoś takiego człowiek, który choć troszkę wie o prawie idzie do prawnika z takim zapisem, żeby pozwać dany Podmiot? Ale ok. , może ktoś być z prawem średnio na bakier, co nie zmienia faktu jak to mówią studenci po prawie, że nie znajomość prawa nie zwalnia człowieka z odpowiedzialności. Ale jakim trzeba być „ala prawnikiem” żeby po takim wpisie „oszukiwać”/”wprowadzać w błąd” potencjalnego klienta i naciągać go na założenie sprawy dla Podmiotu, którego Sąd jest w innym kraju ? Żaden Sąd nie pozwie takiej firmy, która nie ma swojego umocowania/odpowiedzialności na terenie kraju RP. Ja na miejscu tego użytkownika pozwałbym tego ala prawnika o odszkodowanie za wprowadzenie błąd o ile ten ktoś widział przed sobą taki wpis na gwarancji, ewentualnie w instrukcji tv- gdzieś taka informacja musi być zawarta . Klient kupując daną rzecz musi wiedzieć gdzie jest Sąd dla firmy X. Zresztą Prawnik, który decyduje się pozwać musi posiadać wiedzę, gdzie jest Sąd dla firmy, która się chce pozwać. Nie bądźmy śmieszni

. Chyba, że taka osoba pomimo otrzymania takiej informacji od Prawnika dalej chciała, aby sprawa poszła do przodu to wtedy już jest inna bajka.
Ja osobiście tak jak pisałem w innym temacie kończę z kupowaniem topowych tv, Sony kupuje bo generalnie uważam,, że tv nie są złe i jako jedyni dają 5 letnią gwarancję, która nie jest mega, ale jest i lepiej dostać tv słabszy np po 3 latach niż nie dostać nic. Co nie zmienia faktu, że osobiście mnie to denerwuje lekko mówiąc, ale ja nie mam zamiaru latać po Sądach np. z Samsungiem czy z Lg więc będę kupował tv ze średniej półki. Na mnie już dużych pieniędzy nie zarobią , a mogliby. Ale skoro tak, a nie inaczej się traktuje klientów, którzy kupili tv danej firmy, bo to dotyczy wszystkich Producentów i wszystkich serwisów od tv to trzeba ich traktować tak samo.
Ps. nie wspomnę już o takim fakcie jakim jest proceder nie czytania gwarancji, znam takie osoby, ba znam osobę co miała tv Sony przez 3 lata i nie wiedziała, o tym iż Sąd dla Sony jest za granicą RP, a powiedziala mi, że przeczyta jak tv się zepsuje

A takich osób jest cała masa..