jaki LED TV 46-47 cali?? pomocy...

hircik

New member
witam klubowiczów i wszystkich przeglądających.
Parę dni siedziałem zaczytany na forum i postanowiłem się zarejestrować bo głowa wielka od czytania wszystkiego a nadal mam dylemat jaki tv kupić.
Chciałbym 46-47cali, do kablówki i głównie do PS3.
Możecie mi coś poradzić do magicznej granicy 3tys.?

hircik

New member
może coś więcej:)

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ?
15m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ?
2,5-3m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ?
1 do 3
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ?
lekko bokiem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ?
stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ?
słońce nie przeszkadza chociaż jest od 13 do końca:)
7.Jaki masz obecnie telewizor ?
samsung 32le656a
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ?
Smart TV do zabawy i najlepiej WIFI bo mam sieć w domu
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ?
Kablówka z hd
10.Jakie urządzenia ?
Komputer ,PS3, dysk zewnętrzny
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ?
ok.4
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ?
nie mam pojęcia jaka różnica
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ?
najczęściej filmy ale też trochę Discovery
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ?
od tego mam lapka ale z ciekawości i dla wygody trochę bym polatał
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie?
udaję mi się nieraz nawet 2 godzinki pograć:)
16.Preferencje co do marki ?
wszystko jedno
17.Preferencje co do wielkości ?
46-47 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ?
za małe doświadczenie żeby się wypowiadać w tej kwestii

19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ?
głównie wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ?
muszę się zmieścić w 3tys.

pytanie o 3D pominąłem bo nie jest mi potrzebne:)

hircik

New member
szkoda że nikt nie ma ochoty mi doradzić. Nadal czytam różne opinie i na święta może coś kupię. Mam nadzieje że nie jakiś szajs:)
jakby ktoś miał jednak chwilę to przypomnę że szukam tv 46-47 cali do kablówki z dekoderem hd, do ps3 i nieraz jakieś filmy z kompa. Szukam jakiegoś smart'a ale nie 3d:)

sq3htu

New member
Jak masz mozliwosc, przejdz sie do MediaExpert w Malcie i obejrzyj sobie Philipsa 46PFL5007 albo Toshibe 46TL933. Wprawdzie ten drugi nie posiada wbudowanego WiFi, ale zawsze mozesz sobie podlaczyc po kablu.

Sam planuje cos kupic i do konca jeszcze nie zdecydowalem co wybrac. A co do funkcji SMART, zawsze mozesz dokupic taki sprzet jak MK808 (z Androidem na pokladzie) i bedziesz mial SMART TV ;-) Wtedy mozesz nawet wybrac Philipsa 47PFL4007, ktory nie posiada WiFi. Urzadzenie z Androidem wypelni ta luke ;)

maniek530

Banned
Idż do Euro RTV albo zakup on-line Philips-a 47PFL6007 z x-boxem i grą w cenie - sprzedaż konsole i grę i będziesz miał świetny tv za ok 3,2 - 3,3k zł - ja żałuję że nie poczekałem 2 tyg. z zakupem - też mam PS3 :grin: - pozdrawiam i życze udanego zakupu !

hircik

New member
dzięki za pomoc i udzielone wskazówki. Poważnie się nad tym Philipsem zastanawiam, model 46pfl5007k. co do zestawu w euro-rtv to trzeba wyłożyć więcej kasy i w miarę dobrze sprzedać x-boxa:) czy ten philips czyta divxy i chodzi na nim np. tvnplayer? nie chciałbym wtopić:)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeszcze nie chodzi TVN Player ale obiecali na świeta że jako prezent ma już chodzić. Ale za to jest w Androidzie.

hircik

New member
jestem zdecydowany na Philipsa 46pfl5507. pomóżcie mi, czy nie będę żałował? czytałem że są problemy z polskimi znakami w napisach w divx'ach. czy uda mi się przez wifi oglądać na tym tv materiały z lapka?? teraz ten tv jest w super cenie tzn 2990 w euro czy brać?

macem

New member
46 philips jest na matrycy PSA test na digitalversus.com, katy chyba slabe, czern slaba, ale kolory ok. Nie powinno byc cloudingu i smurzenia, ale podobno niektorzy je widza.

hircik

New member
znowu nie wiem czy jednak brać bo jak czytam że matryca samsunga jest do d to już mi skrzydła opadły bo podobno smuży a smart jest w philipsie kiepskie... sam nie wiem co jednak wziąć. nie zależy mi na 3d, chcę tv do ps3 i filmów z lapka. czy ktoś ma jakieś rady co kupić?

hircik

New member
oglądałem dzisiaj w sklepie tego philipsa i wydawał się ok. jak to jest z tymi kątami? ponownie proszę o propozycje bo jeśli nie 46pfl5507 to co (do około 3200zł)? najważniejsze żeby dobrze latał ps3 i kolory były ok. pozdrawiam

Do góry