Witam. Interesuje mnie zakup tv do max 4000. Myślę że tą cenę mogę kupić lepszego 40 cali niż gorszego 46 cali. Oglądam przede wszystkim mecze piłki nożnej, filmy i programy podróżniczo-naukowe. Fajnie jakby miał możliwość oglądania filmów divix,avi z USB, by można było za jego pośrednictwem oglądać serwisy w stylu iplex, ipla, you tube. Obecnie posiadam plazmę Panasonic PV70 ale to tylko HD Ready, słaba czerń, kolory takie sobie słaba ostrość kolorów i pixele (to pewnie wina hD ready). Mój brat ma 37 Sony KDLW5500 i widać tam (pod N) rewelacyjnie (a może to tylko porównując z moją plazmą), dlatego zastanawiam się nad Sony i może Sharp Aquos.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ?
- 25m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ?
-około 2,5-3,50m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ?
- 1 lub 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ?
- w większości czasu na wprost, jednak czasem będzie zdarzało się oglądać tv pod kątem.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ?
- ma stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ?
- okno od pokoju, w którym będzie stał tv jest od strony (zachód), jednak słońce będzie świeciło co najwyżej na oglądających tv, okna nie są duże
7.Jaki masz obecnie telewizor ?
Panasonic 37PV70
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ?
Szybki czas reakcji, dobrą czerń
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ?
cyfra + hd, filmy po hdmi z komputera 720p, 1080p (tu zależy mi żeby tv współpracował z komputerem, bo w przypadku mojego obecnego tv jest tragedia - nie łapie rozdziałki).
10.Jakie urządzenia ?
komputer, cyfra +, pioneer VSX-416
11. Co będzie oglądane najczęściej
jestem maniakiem piłki nożnej więc mecze, do tego filmy i programy podróżniczo-naukowe
12.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ?
około 3 h
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ?
canal + sport hd, travel planet, national geografic, tvp sport, orange sport
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ?
chętnie skorzystam z opcji w stylu iplex, ipla, you tube - mam livebox tp więc fajnie jakby miał bezprzewodową kartę sieciową WI-FI
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie?
nie
16.Preferencje co do marki ?
Z tego co słyszałem to najlepsze są Sony lub Sharp ale nie mówię "nie" innym markom
17.Preferencje co do wielkości ?
minimum 40 cale
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ?
wieczorem
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ?
max do 4000 zl.
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ?
dobrze jakby miał ale będzie mało używane (bo mało póki co programów 3D a jak będzie więcej to i tv pewnie pójdzie to wymiany bo będzie słaby technologicznie
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ?
- 25m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ?
-około 2,5-3,50m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ?
- 1 lub 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ?
- w większości czasu na wprost, jednak czasem będzie zdarzało się oglądać tv pod kątem.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ?
- ma stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ?
- okno od pokoju, w którym będzie stał tv jest od strony (zachód), jednak słońce będzie świeciło co najwyżej na oglądających tv, okna nie są duże
7.Jaki masz obecnie telewizor ?
Panasonic 37PV70
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ?
Szybki czas reakcji, dobrą czerń
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ?
cyfra + hd, filmy po hdmi z komputera 720p, 1080p (tu zależy mi żeby tv współpracował z komputerem, bo w przypadku mojego obecnego tv jest tragedia - nie łapie rozdziałki).
10.Jakie urządzenia ?
komputer, cyfra +, pioneer VSX-416
11. Co będzie oglądane najczęściej
jestem maniakiem piłki nożnej więc mecze, do tego filmy i programy podróżniczo-naukowe
12.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ?
około 3 h
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ?
canal + sport hd, travel planet, national geografic, tvp sport, orange sport
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ?
chętnie skorzystam z opcji w stylu iplex, ipla, you tube - mam livebox tp więc fajnie jakby miał bezprzewodową kartę sieciową WI-FI
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie?
nie
16.Preferencje co do marki ?
Z tego co słyszałem to najlepsze są Sony lub Sharp ale nie mówię "nie" innym markom

17.Preferencje co do wielkości ?
minimum 40 cale
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ?
wieczorem
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ?
max do 4000 zl.
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ?
dobrze jakby miał ale będzie mało używane (bo mało póki co programów 3D a jak będzie więcej to i tv pewnie pójdzie to wymiany bo będzie słaby technologicznie