Jaki led 3D full hd 40 cali do kwoty 3800 zł. Proszę o pomoc.

grzenio10

New member
Witam wszystkich :smile:
Od jakiegoś czasu rozglądam się za kupnem nowego tv jak w temacie o przekątnej 40 cali. I powiem szczerze dostałem już boleści głowy. Cenowo chciałbym żeby nie przekroczył kwoty 3 800 zł. Bardzo ważnym elementem jest dla mnie jakość obrazu. Tv służyć miałby do oglądania kanałów nc+, filmów BD 2D/3D oraz grania x360, ps3 a w późniejszym czasie ich następcy ;) dotychczas posiadam tv lcd samsunga full hd, model chyba le32a551 i jako przeciętny konsument jestem z niego bardzo zadowolony ale niestety postanowiłem nabyć coś nowszego. Dotychczas po moich wedrówkach sklepowych w oczy wpadł mi model samsunga ue40es7000, jak dla mnie świetny obraz. Ale po to tu pisze, żeby usłyszeć rady ekspertów :smile: dużo słyszałem komplementów o modelu philips 40pfl8007k. Czy to naprawdę aż tak dobry tv ? Co z jego awaryjnością i jak z wymienionym samsungiem ? Za pomoc szczerze dziękuję i pozdrawiam.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Seria 8007 o ile ją dostaniesz to gwarantowana radość nie tylko przy zakupie ale każdego dnia gdy włączysz wieczorem TV. Ma wszystkie najważniejsze polskie aplikacje.

grzenio10

New member
Tak ciężko nabyć model 8007k ? Widziałem go dostępnego w euro rtv agd. A jak z samsungiem es7000 ? Jak się ma porównanie tych dwóch modeli ? Jakoś obrazu itp

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jakość jest ok. Ale musisz sprawdzić podświetlenie matrycy żeby się nie rozczarować. Sprawdź bo może wejdzie 42" z ramką grubości 1 mm.
Philips 42PFL 7108 z potrójnym ambilightem zrobi ogromne wrażenie.

grzenio10

New member
Czyli bardziej polecasz mi philips ? Zapomniałem wspomnieć, że nie lubię bawić się ustawieniami obrazu, pojedynczo dopasowywać każdy parametr. Zależy mi na dobry ustawieniach fabrycznych bądź do wybory z menu tv (typu gra, film itd). Nigdy nie widziałem funkcji ambilight i to mnie ciekawi ale samsung jak dotąd mnie nie zawiódł. Co do modelu 8007k jak prezentuje się obraz na filmach bądź grach ? Jakościowo można powiedzieć, że lepszy od samsunga ? Dziękuję za pomoc.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ale nie musisz się bawić. Philips jako jedyny posiada już profesjonalną Kalibrację ISF. Jeśli chodzi o gry to tu Input Lag ma ogromne znacznie.
I w Philipsie jest znaczniej mniejszy.
Dodatkowo jest teraz extra oferta cenowa.

Do góry