Jaki LCD LED 32 z funkcją sleep na pilocie ?

d179

New member
Planuję wymianę swojego wysłużonego LCD LG 32 na jakiś nowszy tv,bo obecny oddaję rodzicom.
Może to trochę dziwne,ale głównym kryterium jest dla mnie to,żeby tv posiadał funkcję sleep na oddzielnym przycisku pilota (nie w menu),dlatego,że tv służy mi głównie jako "usypiacz".Ustawiam sobie wieczorem wyłączanie i oglądam ile dam radę,dopuki nie zasnę.Nie chce mi się codziennie zagłębiać w menu,żeby dokopywać się do tej funkcji,a jak zapomnę ustawić sleep timera to tv gra do rana.Ustawienie wyłaczania codziennie o tej samej porze też nie zda egzaminu,bo nieraz chodzę spać "z kurami",a nieraz jak już zaczyna świtać.
Druga ważna sprawa,to funkcja internetu.Jak nie ma nic ciekawego w tv,to bym sobie poprzeglądał internet.Mam router Nietii z możliwością wi-fi.
Trzecia rzecz to możliwość odczytu filmów z przenośnych dysków.Dobrze by było jakby czytał jak najwięcej formatów.Napisy mniej ważne,bo rzadko mi się chce czytać,chociaż jakby była pl czcionka to by nie było źle.
Musi być 32 cale.Większy się nie zmieści.Wiadomo jak każdy chciałbym kupić coś co bedzie miało najlepszy stosunek jakości do ceny,a cena tak do 2 tys zł (w skrajnym przypadku mogę nieco naciągnąć budżet).
Źródło sygnału to głównie DVB-T.Czasem coś z pendriva lub dvd.
Mój stary LG ma czas reakcji 2ms i nie zauważyłem,żeby smużył,więc chciałbym coś co będzie nie gorsze od tego co mam.
Z tego co przeglądałem,to najbliżej ideału jest Sharp LC-32LX700 albo 705 ale one już chyba wymarły jak dinozaury bo nigdzie ich nie można kupić. Z trudem da się znaleźć model 600 ale on nie ma internetu...
Może być nawet coś z krawędziowym podświetlaniem.
Może ktoś mi coś podpowie,bo już mam duży bół głowy od tego szukania.

d179

New member
Niestety ten tv nie spełnia najważniejszego kryterium : nie ma przycisku "sleep" na pilocie.Trzeba wejść w menu i potem dalej brnąć aż dokopiemy się do tej funkcji.Na dodatek sleep timer tylko do 1,5h (mój obecny tv ma do 4h).

Ostatnia edycja:
Do góry