JAKI LCD i DLACZEGO???????

pieknyolo

New member
Witam, zastanawiam się nad zakupem telewizora LCD 32" czytałem i porównywałem już dużo modeli i im więcej czytam tym bardziej nie moge się zdecydować. Proszę o pomoc w wybraniu odpowiedniego LCD-ka. Mam do wydania okolo 6500zł, w rachube wchodzi tylko 32" ze względu na pokój nie za duży, zainteresowały mnie 2 modele: Sony Bravia 32"V2000 i Panasonic Viera TX-32LX600P. Proszę o fachowe opinie na temat tych modeli, może wiecie który jest lepszy albo znacie lepsze modele innych marek w podobnych cennach. PROSZĘ O POMOC
Pozdrawiam olek

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
Z tych dwóch modeli lepsza czerń ma Panasonic , mowszą matrycę , wiekszą płynność.
Ale w tej klasie nie są to najlepsze modele. Jesli szukasz naprawdę dobrych to sprawdź :
32 Loewe Indywidual
32 Loewe Xelos
32 Sharp BV 9
32 JVC x 70
32 samsung N 71

Ale podaj koniecznie jakie masz warunki ?
jaki sygnał ?
jakie urządzenia do podłączenia?
jaka doległość od ekranu ?
ile osób zasiada przed telewizorem ?
jaka klasa cenowa?
Wiecej oglądasz w dzień czy wieczorem ?
jakie masz oczekiwania od telewizora?
jaki masz obecnie telewizor ?

wówczas posuniemy się o krok w wyborze

pozdrawiam

puz

New member
Kiki, cz w wyborze do 8 tys 42'' nadal jest przewaga plazmy w jakości obrazu nad LCD czy coś się zmieniło (chodzi mi o wysyp na rynku telewizorów LCD)?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
Nowa genaracja LCD podgoniła już plazmy , ale jesli pytasz o czyste kolory , lepszą kompresję to plazmy są ....... . Ale to pewnie nie do tego wątku.
pozdrawiam

pieknyolo

New member
ja

kiki oto moje warunki
jaki sygnał ? - kablówka
jakie urządzenia do podłączenia? - kino domowe Yamaha
jaka doległość od ekranu ? - około 3m
ile osób zasiada przed telewizorem ? - do 4
jaka klasa cenowa? do 6500zł
Wiecej oglądasz w dzień czy wieczorem ? - zawsze rolety opuszczam jak ogladam TV i zapalam delikatne światło
jakie masz oczekiwania od telewizora? - chce kupić rewelacyjny telewizor wart tych pieniążków
dzięki za odpowiedz
pozdrawiam

Do góry