jaki LCD do 3500 PLN

xytras

New member
Witam ! przegladam te forum juz od jakiegos czasu i wiem, ze podobnych watkow bylo juz sporo- przejrzalem wiekszosc- a ze ceny tych urzadzen zmieniaja sie ostatnio dosc szybko - modele ktore byly proponowane w okresie przedwakacyjnym i wakacyjnym nijak sie maja do tego co proponuje rynek dzisiejszy.

Wiem ze to sprawa trudna i szanowni forumowicze moga mi jedynie pomoc wskazac odpowiednie modele TV sposrod ktorych wybiore tego jedynego.

Jak napisalem wyzej mam do dyspozycji ledwo 3500 PLN i chcialbym zakupic TV ktory bedzie wystarczajacy do ogladania przede wszystkim TV Cyfra+ lub platforma N oraz przede wszystkim DVD, odleglosc 3-3,5 m.

Chcialbym zaznaczyc ze wazny jest obraz - nie musi byc igla - najlepszy stosunek ceny do jakosci - wiec cena tez ma znaczenie.

Oczywiscie wazna jest dla mnie gwarancja na sprzet.
Chcialbym aby sprzet byl juz gotowy do ogladania programow w HD.

jasa

New member
do 3500 zł

No w tej cenie nie zaszalejesz, podaję ci jedyne rozwiązania dla LCD ocenianych na tym forum i majacym niezłe notowania.

Samsung LE32S71B (trochę tu napisano o nim)
Panasonic 32LX60P (wg mnie najlepsza relacja jakości do ceny)
LG 32LC2R ( rózne, czasem skrajne opinie)

poczytaj o tych modelach, popatrz w sklepach, wydaje mi się że w tej cenie juz nic lepszego nie uświadczysz...

Znalazłem jeszcze godne uwagi

Samsung LE32R72B 3555 zł
Sharp GA8E 3579 zł

Ostatnia edycja:

xytras

New member
wiem ze nie zaszaleje, ;( o tych modelach Samsung LE32S71B, Panasonic 32LX60P, LG 32LC2R troche poczytalem - opinie sa rozne, wiec nie wiem dokladnie co by mi najbardziej pasowalo - szkoda ze ten Panasonic jest srebrny - podobaja mi sie i bardziej bedzie pasowac do moich mebli jednak czarny kolor - jednak nie doczytalem chyba zlych opinii o LG 32LC2R ? moze jednak Samsung? poradzcie

darien

New member
Znajdź sklep, gdzie będziesz mógł porównać w.w. modele - Samsunga i LG znajdziesz prawie wszędzie. Sprawdź na jakim źródle pracują, poproś o podłaczenie do anteny, dvd i czego się jeszcze da. Ja widziałem je wszystkie obok siebie pracujące na dvd i na zwykłej antenie - pracowały na ustawieniach fabrycznych. Samsung zdecydowanie wyróżniał się pozytywnie, moim zdaniem, spośród tej trójki. Najsłabiej wypadł Panasonic, trochę lepszy był LG.
Ale nikt w takim "teście" nie zastąpi Ciebie - wszyscy patrzymy na to samo, a każdy widzi co innego ;)

Fux

Member
Też na wydanie będę miał około 3.5000zł. W zasadzie już wybrałem Samsunga 32 cali R71 lub R72 - różnica tylko w obudowie. Sporo chodziłem po sklepach, troszkę czytałem - wiem, że nie są bez wad itp. W tym przedziale cenowym wydaje mi się, iż lepszego nie kupię - poczekam jeszcze 2-3 miesiące - muszę zakupić jeszcze dvd, apli, zestaw kolumn itp...
Pozdrawiam

jaqmd

New member
32lx60p?

Witam,
mam podobny dylemat jak Koledzy. Skłaniam się ku wyborowi Panasonica 32LX60P (dobre opinie tu na forum, ładny wygląd, 2 HDMI, nie podoba mi się, że nie ma wejścia PC i podobno źle współpracuje z PC). Jednak stosunek ceny do jakości chyba bardzo dobry. Ale...
Niedawno w jakmś RTV.... miałem okazję porównać kilkanaście różnych modeli LCD głównie w zakresie 4-5tys. (wiadomo ceny nternetowe tych TV niższe) na słabym sygnale PAL, prawdopodobnie z anteny satelitarnej. Bardzo się zdziwiłem, ale najlepszą wizualnie (potwierdziła to również niezależnie moja żona) jakością obrazu (z odległości 3m niemal jak CRT) posiadały LCD Philipsa, niezależnie od ceny, tj. 32 pf 5420, 5320, 5321 (chyba ten miał gorszą paletę barw, "na oko"). Wcześniej nic o tych LCD nie słyszałem, nikt mi ich nie polecał. Porównywalnie wypadł jakiś JVC, ale nie podobał mi się wygląd telewizora. Trochę gorzej prezentowały się kolejno: liczne modele Samsunga, Sony. Niestety poniżej przeciętnej znalazły się modele, które do tej pory brałem pod uwagę: Sharp Ga8, Panasonic 32LX60P. Gorzej wyglądał również obraz na LG. Na samym końcu stawki znalazły się Grundig, Thomson itp.

Chcę, aby wybrany LCD miał przyzwoity obraz na sygnale PAL (jak na razie są tylko 3 programy HDTV w "n", a nasza TVP ma zamiar wprowadzić HDTV dopiero w 2014roku).

Co sądzicie o tym?
Czy ktoś ma podobne uwagi?
Pozdrawiam.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
możesz już zmienić kierunki:
Panasonic 32 LX 600
JVC 32 X 70
Loewe Concept
Samsung 32 N 71
===============
Te będą grały rewelacyjnie.
pozdrawiam

jaqmd

New member
Witam ponownie, KIKI
Znam już Twoje preferencje, ale nie znam zdania na temat LCD Philipsa. Chętnie bym wziął LX600, GA9, N71, ale za 4tys. Póki co czekam, albo szukam tańszej alternatywy. Proszę, napisz, co sądzisz o modelach tj PF 7411, 5321.
Z góry dziękuję.

lexoduspk

New member
Nie proś kikiego żeby napisał co sądzi o tych modelach bo i tak nie napisze Ci nic poza tym, że najlepszy wyborem byłby Sharp. Nie mam nic do Sharpów, te drogie modele są dobre, ale za Sharpa o podobnej jakości do Philipsa lub Panasonica będziesz musiał zapłacić o połowę drożej. Zauważyłem także, że wiele osób które były w sklepach przed przeczytaniem postów Kikiego, zauważyły że najlepszy obraz w PAL miały Philips'y (ja mam takie same zdanie, a na modelach z Pixel Plus nie dało się go porównać do żadnego innego LCD-ka pod względem jakości - idealny). W szczególności polecam modele:
Philips 32PF5321
Philips 32PF5331
Philips 32PF7411 z Pixel Plus
Dla ludzi których Philipsy nie interesują, ponieważ uległy marketingowi Kikiego mogę polecić:
Panasonic 32LX60
JVC LT-32X70 - nie miałem okazji zobaczyć go w akcji, ale parametry ma niezłe.

tuptus55

New member
lexoduspk napisał:
Nie proś kikiego żeby napisał co sądzi o tych modelach bo i tak nie napisze Ci nic poza tym, że najlepszy wyborem byłby Sharp.
Bo Sharp w LCD jest obecnie najlepszy czy się to komuś podoba czy nie i jest to opinia bardzo wielu osób.
lexoduspk napisał:
Nie mam nic do Sharpów, te drogie modele są dobre, ale za Sharpa o podobnej jakości do Philipsa lub Panasonica będziesz musiał zapłacić o połowę drożej.
Jakieś przykłady cen można prosić?
lexoduspk napisał:
Zauważyłem także, że wiele osób które były w sklepach przed przeczytaniem postów Kikiego, zauważyły że najlepszy obraz w PAL miały Philips'y
naprawde ? jakies przykłady wypowiedzi osób?
lexoduspk napisał:
(ja mam takie same zdanie, a na modelach z Pixel Plus nie dało się go porównać do żadnego innego LCD-ka pod względem jakości - idealny). W szczególności polecam modele:
Philips 32PF5321
Philips 32PF5331
Philips 32PF7411 z Pixel Plus
A na jakiej podstawie twierdzisz, ze te modele sa OK? Masz je w domu? Handlujesz nimi? Aha no to teraz wiemy czemu preferujesz Philipsy, a ludzie preferują inne. :p
lexoduspk napisał:
Dla ludzi których Philipsy nie interesują, ponieważ uległy marketingowi Kikiego mogę polecić:
Panasonic 32LX60
JVC LT-32X70 - nie miałem okazji zobaczyć go w akcji, ale parametry ma niezłe.
Nie polecaj komus TV jak nie widziałeś jak gra. Na podstawie parametrów technicznych nie wolno polecać żadnego sprzętu.

roslonp

New member
Witam widziałem jak grają te philipsy niestety tylko wsklepie ale obraz był bardzo dobry. Według mnie Panasonic ma gorszy obraz mówie o modelu lx60p. Polecam też zainteresować się Toshibą mam w domu obraz dobry wrozsądnej cenie. Co do Sharpa to jest bezkonkurencyjny pod względem kontów oglądania reszta niewiele się różni.

Yezoo

New member
kiki napisał:
witam
możesz już zmienić kierunki:
Panasonic 32 LX 600
JVC 32 X 70
Loewe Concept
Samsung 32 N 71
===============
Te będą grały rewelacyjnie.
pozdrawiam

ale te TV sa za grubo powyzej 4k a nie do 3500.... no chyba ze masz takie dobre ceny to prosimy o podanie

pozdrawiam
PJ

jaqmd

New member
tuptus55 napisał:
Bo Sharp w LCD jest obecnie najlepszy czy się to komuś podoba czy nie i jest to opinia bardzo wielu osób.

Jakieś przykłady cen można prosić?
naprawde ? jakies przykłady wypowiedzi osób?

A na jakiej podstawie twierdzisz, ze te modele sa OK? Masz je w domu? Handlujesz nimi? Aha no to teraz wiemy czemu preferujesz Philipsy, a ludzie preferują inne. :p

Nie polecaj komus TV jak nie widziałeś jak gra. Na podstawie parametrów technicznych nie wolno polecać żadnego sprzętu.

witam,
również mnie wydaje się, że mają lepszy obraz, niż LX60, GA8 itp.
Podkreślam, że jest to opinia subiektywna, obraz widziałem tylko w sklepie.
Dalej skłaniam się ku LX 60, ze względu na cenę, ale jeśli przekonam się, że warto zapłacić więcej, to kupię LX 600, GA9, N71 lub jakiegoś Philipsa.
Pozdrawiam.

Do góry