Jaki LCD 32 cale Full Hd

bre3no

Member
Jestem zainteresowany tym Sharpem ale jak do tej pory informacji o nim w sieci jak na lekarstwo, opisy w sklepach internetowych są niekompletne i rozbieżne (czas reakcji, zużycie energii itp) a tym samym mało wiarygodne, a sam producent nie specjalnie kwapi się z udostępnieniem informacji na ten temat.

a jest teraz w promocji z Blu-ray BD Sharpa Gratis.
Jeśli możesz to rozwiń myśl

bre3no

Member
Od tygodnia jestem posiadaczem Sharp'a LC-32 FB 510 który jako telewizor sprawuje się bardzo dobrze, niestety okazało się, że dla złącza HDMI nie ma trybu PC i chyba do łask wróci stary, poczciwy crt

pastyl

New member
zamawiasz i dostajesz telewizor FH/FB/FS i Odtwarzacz Blu Raya Sharpa Gratis.

Kiki, czy ta promocja jest jeszcze aktualna?? Jakoś po ofertach w necie nie widać tego. Zainteresował mnie ten odtwarzacz.

Akurat tego kupiłbym jako do sypialni, do salonu wybrałem już Sharp 52LE705

Pozdrawiam
Pastyl

#Marian

New member
Podepnę się do tematu, żeby nie zakładać kolejnego.
Kwota jaka mnie interesuje to 1500zł. Jestem skłonny dołożyć 100-150zł, jeśli będzie warto.
Telewizor będzie podpięty pod laptopa jako monitor. Służyć mi będzie do codziennego przeglądania internetu (dlatego celowałbym raczej w FullHD) i oczywiście do odtwarzania filmów, w większości HD.
Jeśli chodzi o telewizję - do dyspozycji mam jedynie sygnał DVB-T (Śrem).
Aktualnie w domu posiadam Sharpa 40LE700 i najchętniej kupiłbym własnie takiego w wersji 32 calowej, niestety to jednak nie ta półka cenowa. :D

Warunki:
- Odległość od ekranu: 2m
- Okno od strony północnej, więc problemów ze słońcem nie ma
- Pokój: 2.8m x 4.2m. Tv będzie stał przy tej dłuższej ścianie
- Używany w dzień i wieczorem
- TV - 30%, Jako monitor/Filmy HD - 70%
- Złącze: HDMI
- Siedzieć będę na wprost
- Bajery typu wifi, usb itd. są mi zupełnie niepotrzebne
- TV będzie stać

Zauważyłem, że często w propozycjach pojawia się Sharp LC-32FH510, chwalony głownie za dobrą jakość obrazu/skalowania.
Jak wspomniał kolega wyżej, nie posiada on trybu PC - Mógłby ktoś rozwinąć? Nie można po prostu podłączyć w standardowym trybie?

Drugim TV, który mieści się w widełkach cenowych jest Samsung LE32C530, jednak nie znalazłem zbyt dużo informacji na jego temat.

Może macie jakieś inne, godne rozpatrzenia propozycje?

Pozdrawiam.

SEBA65310

Member
A co sądzicie o 100Hz -ych TV , zamiast wychwalanego Sharp-a LC-32FH510 :mp.

Philips 32PFL5405 - niedawno kosztował w granicach 1,8k , obecnie od 1570zł
Ciekawym modelem jest także :
LG 32LD550 1640zł

Suturb

New member
Zauważyłem, że często w propozycjach pojawia się Sharp LC-32FH510, chwalony głownie za dobrą jakość obrazu/skalowania.
Jak wspomniał kolega wyżej, nie posiada on trybu PC - Mógłby ktoś rozwinąć?
Nie można po prostu podłączyć w standardowym trybie?

Ja również proszę o wyjaśnienie gdyż zastanawiam się nad kupnem tego modelu jako monitora do PC. Dzięki

Do góry