Jaki LCD 32 cale Full Hd

bre3no

Member
Witam

Od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu telewizora 32 cale Full Hd który będzie służył jako monitor PC (filmy, telewizja satelitarna i internet).
W sumie mam już swojego faworyta (LE32C550) ale chciałbym zasięgnąć opinii osób lepiej obeznanych w temacie.
Do wydania max. 2 tys

bre3no

Member
Wielkość pokoju ?
5 x 4 m
Jaki sygnał ?
PC (DVI-HDMI)
Jaka odległość od ekranu ?
2,5 m
Jakie urządzenia do podłączenia?
KOMPUTER
Jaka klasa cenowa?
max 2 tys
Więcej oglądasz w dzień czy w nocy?
zdecydowanie w nocy
Jakie masz nasłonecznienie pokoju ?
niewielkie
Ile osób zasiada przed telewizorem?
1-3
jaki masz telewizor?
Monitor 21'' CRT
Przeznaczenie
Monitor do PC (tv sat, filmy, internet)
Ma stać czy wisieć?
Początkowo ma stać, w późniejszym czasie po przemeblowaniu pokoju prawdopodobnie będzie wisieć

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do takich warunków wg mnie ostrzejszy i wyraźniejszy obraz oraz extra wyposażenie ma Sharp 32 FH 510 - nowy model.

bre3no

Member
Do takich warunków wg mnie ostrzejszy i wyraźniejszy obraz oraz extra wyposażenie ma Sharp 32 FH 510 - nowy model.
Zdecydowanie ten model wygląda dość ciekawie, ale jak na tą chwilę chyba jest jeszcze niedostępny w naszym kraju.
Jeśli nie ten to może jakieś inne ciekawe propozycje ?

edit: Jeszcze jedno pytanko: TV 100 Hz jako monitor PC to dobry pomysł czy niekoniecznie (mam na myśli lagi) ?

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
jest dostępny i to w różnych wersjach - specjalna oferta dla niebieskich ale tylko na priw.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Sharp ma ostrzejszy wyraźniejszy obraz, bo ma szybsze procesory. Ma też lepsze wyposażenie . Możesz nawet nagrywać przez USB.

yorik

New member
Z dostępnych specyfikacji wynika, że ten telewizor nie ma tunera mpeg4. Czyli po wprowadzeniu dvb-t w tym formacie - adieu. Ponadto o ile się nie mylę nie ma odświeżania 100Hz. Czyli w zasadzie minimum jakie powinien mieć dobry współczesny TV...

bre3no

Member
Drążę ten temat z uporem maniaka ;) ale lepiej zapytać niż później żałować.
Trudno znaleźć informacje w sieci na temat różnic poszczególnych wersji nowych TV Sharpa, na pewno są to minimalne różnice w wyglądzie ale nie jestem pewien czy wersja FH nie różni się jeszcze czymś od FB (FS nie biorę pod uwagę bo wygląda beznadziejnie)

michasz

New member
Muszę się zgodzić z kiki.. Gdzie patrzę (ceneo, nokaut itd.) to ma właśnie MPEG-4..
Z jednego ze sklepów internetowych np.:

"Tuner SDTV / HDTV (MPEG4, H.264)
Tuner DVB-T"

Chociaż faktycznie - na stronie Sharp'a jeszcze go nie widać.. :)

Do góry