Jaki LCD 26 cali? Opinie o Sony KDL-26EX320?

clink

New member
Witam.

Musze kupić telewizor LCD (ze standardowym podświetleniem bądź LED). Jedyny wymiar jaki pasuje to 26 cale. 32 cale zwyczajnie się zmieści, a poniżej 26 cali bedzie za mały.

Źródło sygnału - UPC cyfrowe. Odległość od ekranu 1,5 metra. Przeznaczenie: kanały sportowe :)

Zastanawiam się nad telewizorkiem Sony KDL-26EX320. Cena umiarkowana, a w dodatku posiada wi-fi, co bardzo mi odpowiada. Wcale nie musi byc do jednak SONY. Myślę też o Panasonikach, Sharpach, Philipsach

Potrzebuję TV, w którym nie będę się złościł na:

1) Efekt smużenia.
2) Skalowanie obrazu
3) Jakość dźwięku
4) Czerń
5) Kąty widzenia

Bardzo proszę o poradę jaki 26 calowy LCD warto kupić?

PS. Słyszałem, że ostatnio SONY ma dużo wadliwych telewizorów w rozmiarze 26 cale i mniej. Prawda to?

mc55

New member
A czy ktoś może mi napisać jakie formaty (pliki) czyta z usb ten ten Sharp i Toshiba ? Czy obsługuje pliki napisów txt ?

Ostatnia edycja:

mc55

New member
Kupiłem tego SHARPA (po godzinie porównań z Toshibą), SOniaka niestety nie widziałem w akcji) i generalnie średnio spełnia moje oczekiwania, gdyby nie fakt że syn ogląda na nim tylko bajki to bym się go szybko pozbył. Smuży jak wściekły, brak zmiany proporcji ekranu w trakcie odtwarzania (w divx i np +teletoon) BEZNADZIEJNE menu dla odtwarzacza plików z USB, zapomnij o przewijaniu filmów , 1,5h divx na najszybszym przewijaniu leci ok 3 minut - tragedia. Dźwięk poniżej przeciętnej (oczywiście zdaję sobie sprawę że z takiego czegoś wiecej się nie uzyska).

Ale nie było za wiele alternatyw w tym rozmiarze , a większy się nie mieścił, drugi syn ma Samsunga 32c6000 i chyba z czasem kupie drugi taki, a ten posłuży jako ramka do zdjęć ;) bo w statycznych obrazach sprawdza się super

Do góry