Witam wszystkich bardzo serdecznie
Czytałem, czytałem oglądałem w sklepie ale nadal nie wiem co wybrać. Mam zamiar utworzyć sobie centrum pracy jak i również rozrywki, pokój ma wymiary 2x4m. Na dzień dzisiejszy stoi tam 14" crt oraz 22" monitor LCD, a że zbliżają się święta, chciałbym wymienić owy sprzęt na jeden porządny tv.
Typ telewizora: LCD
warunki: jak już pisałem pokój 2x4m
preferowana wielkość ekranu 22" może być 24" większy mi nie potrzebny
sygnał: to analogowa kablówka, przyszłości będę myślał o telewizji cyfrowej.
jaka odległość min. 0,5m (gdyż głównie będzie służył za monitor)
urządzenia do podłączenia: Playstation 3 (HDMI), komputer (widziałem,że większość tv ma wejście RGB) dobrze,żeby miał wejście optyczne na dźwięk.
cena: do 2tyś.
głównie oglądam w dzień (granie w róźniej w dzień) rzadko w nocy
ustawienie tv: bokiem do okna
ma stać czy wisieć: stać
Full HD czy HD Ready: obojętnie i tak wiekszość gier narazie obsługuje 720p
Od tv oczekuje: naturalnych kolorów, dobrego dzwięku i to tyle...
p.s: zastanawiam się czy nie lepszym wyborem byłby monitor z tunerem tv? (ale chyba, do takiego monitora niestety cyfrowa telewizja odpada?)
Czytałem, czytałem oglądałem w sklepie ale nadal nie wiem co wybrać. Mam zamiar utworzyć sobie centrum pracy jak i również rozrywki, pokój ma wymiary 2x4m. Na dzień dzisiejszy stoi tam 14" crt oraz 22" monitor LCD, a że zbliżają się święta, chciałbym wymienić owy sprzęt na jeden porządny tv.
Typ telewizora: LCD
warunki: jak już pisałem pokój 2x4m
preferowana wielkość ekranu 22" może być 24" większy mi nie potrzebny
sygnał: to analogowa kablówka, przyszłości będę myślał o telewizji cyfrowej.
jaka odległość min. 0,5m (gdyż głównie będzie służył za monitor)
urządzenia do podłączenia: Playstation 3 (HDMI), komputer (widziałem,że większość tv ma wejście RGB) dobrze,żeby miał wejście optyczne na dźwięk.
cena: do 2tyś.
głównie oglądam w dzień (granie w róźniej w dzień) rzadko w nocy
ustawienie tv: bokiem do okna
ma stać czy wisieć: stać
Full HD czy HD Ready: obojętnie i tak wiekszość gier narazie obsługuje 720p
Od tv oczekuje: naturalnych kolorów, dobrego dzwięku i to tyle...
p.s: zastanawiam się czy nie lepszym wyborem byłby monitor z tunerem tv? (ale chyba, do takiego monitora niestety cyfrowa telewizja odpada?)