Za waszą rada udało mi się okazyjnie zakupić aplituner denon AVR X2400H. Podłączyłem do niego swoje kolumny Cabasse Jersey MT31 (kolor wenge) + subwoofer Tannoy TS 8 Xlr. W stereo sprzęt spisuje się świetnie. No ale po to wymieniłem onkyo TX-8250 na Denon X2400H żeby przejść ze stereo na kino 5.1. Nie planuję wymieniać kolumn frontowych ani subwoofera dlatego proszę o pomoc w doborze kolumny centralnej i tylnych tak aby wszystko dobrze się zgrało. zarówno komodę jak i głośniki mam w kolorze wenge i centralny chciałbym mieć w tym samym kolorze. Natomiast tylne mogły by być czarne. Problemem jest też umiejscowienie drzwi przy kanapie i fakt że kanapa jest przy samej ścianie i nie chcę tego zmieniać.
Pomiędzy kanapami jest małe biurko z komputerem. Kolumny frontowe są na brzegach komody gdzie stoi TV natomiast subwoofer obok kolumny frontowej w wolnym narożniku. Najchętniej chciałbym głośnik centralny cabase socoa mt31 lub 30 w kolorze wenge, ale nigdzie w Polsce go nie znalazłem i nie wiem czy "dźwignąłbym" jego cenę. Ze względu na budżet rozpatruję głównie kolumny używane fajnie jak by udało się zmieścić w kwocie 1500zł jak będzie drożej dozbieram i kupię później. Inna kwestia jakie głośniki na tył proponujecie - zwykle podstawkowe czy może dipolowe lub bipolowe?
Pomiędzy kanapami jest małe biurko z komputerem. Kolumny frontowe są na brzegach komody gdzie stoi TV natomiast subwoofer obok kolumny frontowej w wolnym narożniku. Najchętniej chciałbym głośnik centralny cabase socoa mt31 lub 30 w kolorze wenge, ale nigdzie w Polsce go nie znalazłem i nie wiem czy "dźwignąłbym" jego cenę. Ze względu na budżet rozpatruję głównie kolumny używane fajnie jak by udało się zmieścić w kwocie 1500zł jak będzie drożej dozbieram i kupię później. Inna kwestia jakie głośniki na tył proponujecie - zwykle podstawkowe czy może dipolowe lub bipolowe?