Witam,
Buduję własnie zestaw KD - jestem już prawie włascicielem (sprzet wybrany, etap negocjacji cen)
Plazmy Panasonic 50G10E
HK AVR 255
zestaw 5.1 (Monitor Audio RS + sub, którego jeszcze akurat nie wybrałem).
Do tego chcę dokupic odtwarzacz BR.
Potrzebuję BR do filmów - traktuje ten sprzęt jako nastepcę DVD, którego nie mam zamiary kupować (nie chce dwóch klocków) oraz do posłuchania muzyki z płyt CD (jeszcze bardziej niż 2 klocków nie chce 3 klocków, czyli DVD, CD i BR).
BR ma więc po prostu odtwarzać płyty BR, DVD (oryginalne płyty) i CD (oryginalne płyty).
Funkcje typu odtwarzanie divix, jpeg, mp3 etc są dla mnie mało ważne, choć oczywiście nie przeszkadzają:
Pytanie 1:
Czy do amplitunera HK AVR 255 warto dokupić drogiego BR czy wystarczy sprzęt za 1000 - 1500 zł np
Panasonic DMP-BD80
Pioneer BDP 51FD
Pytanie 2, być może lamerskie, jak przy takiej konfiguracji (HK AVR 255 + jeden z w/w BR) w końcu jest z dźwiękiem, czy puszcza się go przez ampli czy przez BR?
Rozumiem, że przy starych apli, to BR odpowiada za dźwięk a jak jest przy nowych?
Może więc kupując HK AVR 255, który chyba obsługuje wystarczające formaty dźwięku, kupić jeszcze tańszy niz powyższe BR (500-700 zł), po to tylko aby mieć ładny obraz a dźwięk puszczać z ampli?
Będę wdzięczny za odp.
Pozdro
Sekret