Jaki amplituner - Panasonic czy Yamaha

NIEMEN

New member
yamahe rx-v633

wlasnie sprawdzalem na PS3 DVD Blu-ray ma rozdzielnos 1080p

Ostatnio edytowane przez moderatora:

NIEMEN

New member
squad05 napisał:
to że DVD śmigoa przez yamahe to jest normalne, chodzi o to ze na TV z DVD nie uzyskasz rozdzielczośći 1920x1080.
Spróbuj kolego zrobic autokalibrację i napisz czy się poprawiło. w instrukcji dokładnie opisane jak to zrobić.
wlasnie sprawdzalem na SP3 z Blu-ray to ma pelna rozdzielnos 1080p.
a co do autokalibrai to nie poprawilo sie,nadal cichy glos

squad05

New member
PS3 to inna historia. Wcześniej nic o PS3 nie wspominałeś. jeżeli do Yamahy rx-v663 podasz sygnał 1080p (z PS3 albo BR) to ona go dalej przekaże bez problemu i na TV otrzymasz 1920x1080 ale jezeli do yamahy podasz sygnał np z DVD to ona go nie podbije do 1920x1080 tylko przekaze taki jaki otzrymała na wejściu i na TV nie bedziesz miał 1920x1080 tylko w takiej rozdzielczości jakie podaje źródło.
Co do ustawień poczytaj instrukcję i spróbuj poustawiać tak jak Ci sie podoba, skoro kalibracja nic nie poprawiła.

NIEMEN

New member
Yamaha

kolego juz 3 dni ustawiam i nic,na normalnym stero jest ok a jak dam na digital to zaraz cicho ze musze dodac glosu

sempik

New member
W SOUND MENU zerknij na DYNAMIC RANGE - "Adjusts the dynamic range of Dolby Digital or DTS signals". Tak przynajmniej mam w 661. W 663 powinno być podobnie.

drosophilia

Active member
Bez reklam
sempik napisał:
W SOUND MENU zerknij na DYNAMIC RANGE - "Adjusts the dynamic range of Dolby Digital or DTS signals". Tak przynajmniej mam w 661. W 663 powinno być podobnie.

i to jest prawdopodobnie to!!
w mojej nienajnowszej juz 640 jest ta sama opcja. ustaw na Max
sprawdz rowniez ustawienia trybu silent cinema oraz po prostu glosnosc kazdego z kanalu!!!

Yamaha jest o klase lepszym sprzetem od Panasonica w dziedzinie sprzetu audio , a w szczegolnosci z przeznaczeniem do kina domowego, wiec dywagacja, czy Yamaha, czy Panasonic jest raczej zbedna...

Ostatnia edycja:

NIEMEN

New member
Yamaha

squad05 napisał:
Z tego co piszesz wynika że ustawiasz swój ampli w dziwny sposób.
Usiądź, poczytaj instrukcje i wszystko się powoli zacznie rozjaśniać
a moze mam za slabe glosniki
-magnat needle 9000-

mat74

Well-known member
Bez reklam
przede wszystkim pamietaj o tym ze podawane przez producenta moce sa przeklamane- podana wartosc jest dla wysterowanego jednego kanalu,
amplituner to nie jest perpetum mobile i wbrew temu co ktos napisal w tym watku jesli ma pobor 150 watt to nie moze z tego zrobic po 100 watt na kazdy z siedmiu kanalow!!!

Do góry