Kolumny Prism sobie odpuść. Do QQ 5000 to nawet nie mają startu. Ta Yamaha to niski model. Na pewno nie zagra źle ale jest taka nie pisana zasada żeby nie kupować najniższych modeli bo wiadomo że i moc będzie nie duża i brak bajerów. Lepiej już dołożyć do Yamaha 473 lub Denon 1513. Ale z tych 2 kompletów co podałeś to bym brał Yamaha + QQ 5000. Z tanich ampli możesz zerknąć również na HK 156, ale to też przekracza budżet, Onkyo 506 lub słabszy ONKYO HT-R548 . Odnośnie cen to warto pogadać z kolegą Blackninja bo ma zawsze taniej niż w sklepach czy Allegro.
Dzięki za poświęcony czas Krzysiek. Naświetliłeś mi parę opcji i na co zwrócić uwagę. Muszę się przespać z tymi wszystkimi Danonkami i innymi
. Dzięki za kontakt do Blackninja. Musze jeszcze troche poczytać,popatrzeć i zobaczymy... Miłego!
Ciężkie zadanie zadałeś forumowiczom i jeśli nie spróbujesz jakoś sprecyzować swoich potrzeb, oczekiwań i wymagań nie bardzo będą mogli Ci pomóc. Na początek może ustalmy czy szukasz sprzętu nowego czy używanego bo kwota którą chcesz przeznaczyć na ten cel do zacnych nie należy
Określ czy to w końcu ma być zestaw 2.0 czy 2.1 bo ta mała cyferka na końcu to ładnych parę stówek kosztuje a więc zmienia się całe rozliczenie i dalej...
lepszą głębie i czystość dźwięku od czego? co masz na myśli pisząc standardowe głośniki?
od standardowych Creative 2.1 Tileśtam
i głośników telewizora
I za jaką kwotę miały by one być? To było by 2.0 czy 2.1? No i najważniejsze - nie opinie innych a własny odsłuch...
Nawet i 5.1 dobre - z tego co oglądam na necie to są komplety jak to podałem wyżej np.:
PIONEER VSX 421 + BDP 140 + PRISM ONYX 100
lub
AVR-1513 + BDP 140 + PRISM ONYX 100
Ciężko będzie Ci znaleźć amplituner do którego nie da się podłączyć komputera ale już podłączenie dysku zewnętrznego znacząco zawęża możliwości wyboru i tu powinieneś sobie odpowiedzieć czy faktycznie taka funkcja jest Ci niezbędna - jak wnioskuje do Ampli i tak podłączony będzie komp i jakiś odtwarzacz.
Wolę podłączyć komputer niż dysk - tak jak pisałem jestem tutaj raczej laikiem - skoro komputer się da to jak z dźwiękiem z kompa? z karty dźwiękowej poprowadzić?
P.s. Takie moje odczucie sprawia, że mam wrażenie, iż dla Ciebie i dla zaspokojenia Twoich potrzeb wystarczający był by zakup gotowego zestawu kina domowego (taki zintegrowany). W tym budżecie który planujesz przeznaczyć jest już naprawdę duży wybór a i jakość była by tu już na niezłym poziomie. Nie musiał byś iść na kompromis i od samego początku było by to 5.1 możliwe, że z Blu-Rayem i pożądanym wejściem USB do obsługi pamięci zewnętrznych. Wbrew pozorom zestaw taki może zagrać dużo lepiej od amplitunera i kolumn wybieranych pod kątem zmieszczenia się we wskazanej kwocie.
Też miałem na początku takie zapędy, potem poszedłem do sklepu popatrzyłem, przesłuchałem i powiedziąłem stanowczo nie
szczególnie komplety z plastikami - tandeta z dużą kasę z plastikowymi głośniczkami. (mówię tu o takich zestawach:
Samsung HT-E5530 - Zestaw kina domowego 3D - CENA w Sklepie RTV EURO AGD)
To co jednak w sklepie zwróciło moją uwagę to były:
Pioneer DV-430V, VSX-520K, S-ESR2TB - Zestaw kina domowego 3D - CENA w Sklepie RTV EURO AGD
lub
Pioneer BDP-150, VSX-322K, SESR2TB (czarny) - Zestaw kina domowego 3D - CENA w Sklepie RTV EURO AGD
i szukam coś właśnie w ten deseń - dlatego chciałem się poradzić tutaj fachowców
Tak aby można było dodatkowo (np przez odtwarzacz bluray) dostać się do netu, jakies youtube czy ipla itp.. ale to jako ew. dodatek.
Pzdr.
OK, po prześledzeniu wątku - przymierzam się do zakupu..
Wybrałem kolumny:
Jamo S 426 HCS 3 (czarny) - Zestaw kolumn - CENA w Sklepie RTV EURO AGD
wybór amplitunera zawęziłem do jednego z poniższych dwóch , który nada się bardziej do domowego kina, waszym zdaniem?
Denon AVR-1312 (czarny) - Amplituner - CENA w Sklepie RTV EURO AGD
Pioneer VSX-521K (czarny) - Amplituner - CENA w Sklepie RTV EURO AGD
jeśli chodzi o Denony patrzyłem też na
http://www.rtvpixelagd.pl/produkt-A...e_DENON_Amplituner_AVR_1513_-AVR-1513,48.html
Z góry dzięki za odp!