przystań_cis
New member
Hej, pozmieniałem troszkę w sypialni i wpadł mi w ręce zestaw 5.1 Tannoy Arena, wzmacniacz jakim to zasiliłem to Harman avr 350. Całość w kinie jest prawie fajnie dla mnie 80% zadowolenia, natomiast muzyka wypada nieco słabiej, lubie bardzo mieć zapas tonów wysokich a przy obecnej sytuacji mam wrazenie że głosniki są przygaszone, sporo szczegółów nie jest słyszalnych. Pyatnie zatem do osób które miały styczność czy wymiana wzmacniacza coś tutaj pomoże ?
sprzęt pracuje w sypialni ok. 15 m, zapas mocy jest duży własciwie nie potrzebny, większość pracy zestawu to kino aczkolwiek czasami chciałbym mieć trochę frajdy z posłuchania muzyki nie głośno a ze szczegółami.
- zakup stereo odpada / brak miejsca
- głośniki mi pasują więc też ich nie zmienię
wymagania co do wzmacniacza / budżet 1500 zł +-, chętniej kupię sprawdzony wysoki model używany jak nowy z bajerami, zalezy mi najbardziej na dźwięku.
wstepnie wyczytałem kilka dobrych słów o :
- onkyo 905
- pionner Pioneer SC-LX73
nie mam mozliwośći osłuchu ze swoimi głośnikami , może ktoś napotkał , słuchał wzmacniacza który odda więcej szczegółów
sprzęt pracuje w sypialni ok. 15 m, zapas mocy jest duży własciwie nie potrzebny, większość pracy zestawu to kino aczkolwiek czasami chciałbym mieć trochę frajdy z posłuchania muzyki nie głośno a ze szczegółami.
- zakup stereo odpada / brak miejsca
- głośniki mi pasują więc też ich nie zmienię
wymagania co do wzmacniacza / budżet 1500 zł +-, chętniej kupię sprawdzony wysoki model używany jak nowy z bajerami, zalezy mi najbardziej na dźwięku.
wstepnie wyczytałem kilka dobrych słów o :
- onkyo 905
- pionner Pioneer SC-LX73
nie mam mozliwośći osłuchu ze swoimi głośnikami , może ktoś napotkał , słuchał wzmacniacza który odda więcej szczegółów