Jaki amplituner do ok~1200zl

moses27

New member
Witam wszystkich.
Proszę o poradę w wyborze amplitunera do kwoty ~ok 1200zl (ceny internetowe) do pokoju ok ~20m2. Sprzęt będzie wykorzystywany w 50% do słuchania muzyki, 25% filmy, 25% Ps3.
Nie jestem melomanem, za takie pieniądze nie oczekuję cudów ale rozumiem że w danym przedziale cenowym są bardziej i mniej udane modele. W chwili obecnej gram na wysłużonym TECHNICS SA-GX280 ....
Zastanawiam się również nad zakupem głośników np. Jamo S 606 bazując na raczej pozytywnych opiniach.
W przyszłości chciałbym rozbudować zestaw do 5+1.
Z tego co wyszukałem w moim zasięgu byłby następujący sprzęt (wybrany raczej losowo):
Onkyo TX-SR308
Yamaha RX-V467
Onkyo TX-SR508
Onkyo HT-R538
Onkyo TX-SR309
Denon AVR-1611
Pioneer VSX-820

Na który warto zwrócić uwagę ?
Dziękuję i Pozdrawiam

billikostnic

New member
Też się przymierzam do zakupu Jamo 606 (+sub 300) no i ampli. Z tego co czytałem to brałbym 2 modele pod uwagę:
Denon AVR-1611
Pioneer VSX-820

Sam się chętnie dowiem którego proponują użytkownicy forum :)

schwarz

New member
Ktoś tu na forum zamieszczał obszerną recenzję z odsłuchu i podobno 1611 bardzo sprawnie sobie radzi w muzyce w tym budżecie. Z Piona to 920 warto.

killpit

New member
Zdecydowanie poszukałbym Onkyo 607 lub Denon 1910 nic im nie brakuje a zagrają o niebo lepiej od twoich propozycji :)

moses27

New member
Niestety Denon 1910 jest poza moim zasięgiem. Skłaniam się w stronę Pioneer VSX-920 radą Użytkownika schwarz. Czyli ten sprzęt powiniem dobrze zagrać z Jamo S 606 ? Czy ktoś z użytkowników sprawdzał czy przepuszcza sygnał po gdmi w trybie Stand-by ?

schwarz

New member
Kolego zagra ładnie ale weź pod uwagę, że to opinia subiektywna. Powinieneś samo posłuchać bo zawsze jest ryzyko, że akurat tobie się nie spodoba. Piony chyba nie puszczają sygnału.
W ogóle jeśli ma to być 50% do muzyki to zdecydowanie lepiej jakbys kupił Jamo S608 a suba dokupił w przyszłości.

Do góry