Jaki amplituner do KD przy Diamond 10.7

petropytel

New member
Jak w temacie.

Narazie są tylko 2 fronty Diamond 10.7 (max 200w 6ohm)
póżniej będzie sub minimum 100w centralny i tyły.

Głownie oglądane będą blu-ray 3d i inne materiały w hd. Oraz w stereo muzyka będzie słuchana.
Nie potrzebuje internetu w amp.

Jaki najlepiej ampli żeby w pełni wykorzystał moc głośników zarówno w stereo jak i KD.

Proponują mi w sklepie AVR260 harman kardon za 1599zł lub denon avr 1612 za 1150zł.
Ja z kolei za bardzo się nie znam.

Prosiłbym o pomoc.

petropytel

New member
1500-2000zł preferowałbym mniej niz 2000zl chyba ze inaczej sie nie da. 19m2 pomieszczenie

Ostatnio edytowane przez moderatora:

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Przy tej kwocie to osobiście bym sprawdził Denon 1912, Onkyo 609 lub Marantz 5006. HK 260 fajnie gra w stereo tylko ja bym się obawiał trochę o awaryjność tej marki. Pogadaj z Blackninja bo te Marantze miał w dobrej cenie, a naprawdę dobry sprzęt. Ma wszystko co potrzeba włącznie z funkcjami sieciowymi, ładny wygląd i gra nieźle w stereo. Oczywiście Denon 1612 też nie jest zły ale do Marantza to nie ta liga. Onkyo ma mocny zasilacz i jest super w KD, ale ciut gorsze stereo od HK czy Marantza. Sam musisz posłuchać i coś wybrać.

petropytel

New member
Marantz 2999zł brutto... :( I czy on jest w 5.1 (moja wersja KD) ? bo na pewno jest w 7.1 i czy to nie szkodzi jesli podlacze 5 gł i sub? Może ktoś coś powie jeszcze o tym harmanie albo denonie?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Marantz sr5006 3tys.? W zyciu.
Co do podlaczenia zestawu 5.1 to oczywiscie ze podlaczysz. Generalnie bardzo fajny ampli.

petropytel

New member
taką cenę widziałem w sklepie blackninja.:hmm: moze nieaktualna bo gdzie indziej juz znalazlem za 1990zł. Czyli wszyscy za marantz :)? A c o powiecie o ONKYO nr579B? Wiem ze gorszy od maranz zapewne ale czy zda egzamin przy moim zestawie? I czy ew jest lepszy przynajmniej od hk wymienionego prze ze mnie i denona?

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
3 tys kosztuje juz 6006! Pisz do niego na priv, nie sugeruj sie ceneo lub cenami na pólkach.
OCzywiscie, jesli jest 7.1 to 5.1 tym bardziej :)
Pozdrawiam

Do góry