Jaki amplituner do 2100zł

radzio99

New member
Witam, chcę kupić nowy amplituner z wszystkimi dekoderami HD, ponieważ będzie podłączany do Blu-ray. Obecnie posiadam Onkyo tx-sr504, ale raczej czas na zmianę. Podejrzewam że w tym zakresie cenowym będą Yamaha i Onkyo. Szczególnie zansteresował mnie ONkyo tx-sr 605, tani, HD. YAMAHA RX-V 663 to samo tylko znam je z opisu a nie praktyki. Podobają mi sie Onkyo, ale jeżeli mają być gorsze to wezme innego.

Jussi

New member
Bez reklam
Do czego podlaczysz te amplitunery?

Bierz ten ktory bardziej Ci sie podoba z designu. Te dwa modele to ta sama polka cenowa i jedynie subiektywnie dla jednych sa lepsze onkyo dla innych yamahy - z obu bedziesz zadowolony na pewno.

Pozdrawiam

radzio99

New member
ale zawsze inne urządzenia można też podłączyć, czy ten upscaling działa tylko przy wejściu HDMI czy też np. component ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

squad05

New member
radzio99 napisał:
ale zawsze inne urządzenia można też podłączyć, czy ten upscaling działa tylko przy wejściu HDMI czy też np. component ?
A co będziesz podłączał przez component?? jeżeli bedzie blu-ray to on wszystko zrobi.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli podoba Ci się Onkyo - to nic na siłę . Wybieraj Onkyo .Możliwości już znasz . O ceny tegoż pytaj Blackninja.
Ale nie napisałeś czy będziesz korzystał również sprzętu do słuchania muzyki ?

radzio99

New member
squad05 napisał:
A co będziesz podłączał przez component?? jeżeli bedzie blu-ray to on wszystko zrobi.

Przez component będę miał podłączony dekoder satelitarny.

sprzęt też będzie służył do słuchania muzyki ale w mniejszym stopniu

Ostatnio edytowane przez moderatora:

squad05

New member
tak jak napisał juz Kiki. Jak Ci się bardziej podoba Onkyo to bierz Onkyo, jak yamaha to bierz yamahe.
Pomiędzy tymi ampli duże różnicy nie ma a wiec wybierz ten który bedzie miał dla Ciebie największa funkcjonalność.
Co do dekodera połączonego do ampli po componencie to taką sytuacje bedziesz miał tylko przez chwilę, jestem pewien że wkrótce wymieniesz go na taki kóry będziesz mógł podłączyc po HDMI
Jeżeli masz 2100zł to rozważ onkyo 606 lub yamahe rx-v 663 i na pewno będziesz zadowolony

Do góry