Czary nie ale to musi być cud
Nie wnikam ważne, że działa
Czary nie ale to musi być cud
Kolego chodzi o to ze nawet z 5.1 mozesz miec problem (braki) bez dodatkowych koncowek mocy. Zapewne chociaz fronty bedziesz musial napedzac z osobnego pudla wzmacniacza lub koncowek mocy. A to koszt kolejne (strzelam) 2000zl.
Ja mam marantz 6009 mocowo slabszy o okolo 10% od 7010 i przy samych frontach ma robote filmy slucham na 75% pokretla a gdzie reszta glosnikow centrale, satelity, a ty chcesz tych kanalow o wiele wiecej itp. Moc bedzie musiala sie podzielic, w jakims stopniu.
Dobra wiecej sie nie wypowiadam bo mam male doswiadczenie i moje zalozenia moga byc bledne....
Ja tylko ciebie ostrzeglem zebys nie kupowal "ferrari, ktore ma ceglowke pod pedalem gazu, oczywiscie ta ceglowke bedzie mozna wyciagnac, ale bedzie to kosztowac i jak najpredzej bedziesz chcial ja wyciagnoc"
Az zazdroszcze ci takiego funduszu na sam ampli) pozdr.
Ja mam marantz 6009 mocowo slabszy o okolo 10% od 7010 i przy samych frontach ma robote filmy slucham na 75% pokretla a gdzie reszta glosnikow centrale, satelity, a ty chcesz tych kanalow o wiele wiecej itp. Moc bedzie musiala sie podzielic, w jakims stopniu.
No a ja salon 35m otwarty na jadalnie i kuchnie (razem 80m), kolumny heco 1000 sprawnosc 92 dB impedencja 4 - 8ohm.
W tym momencie ogladam tv mali giganci ampli ustawiony 46.5/98 dB Czyli niecale 50% i jest cicho. Mala coreczka spi za sciana, a tesciowka w drugim pokoju.
Filmy zeby byle wspanialy efekt ogladam na okolo 74/98dB glosnosci.
Podlaczone same fronty !!!
może masz amplituner źle poustawiany
dojechałeś kiedyś do 98 ? ja u siebie tak poustawiałem sprzęt by przy 50 było optymalnie głośno.
u mnie przy auto kalibracji amplituner wyciszył wszystkie głośniki i to sporo , sam to poprawiłem wg własnych potrzeb i dlatego przy 50 oglądam filmy , a przy 80 ustawiłem w amplitunerze blokadę , by przez przypadek membrany nie znalazły się na ścianie na przeciwko , bo mocy sporo ma 609-tka , choć muzyki staram się nie przekraczać 65 bo już kolumny mają dosyć
a co powiecie na onkyo 3030 nie trzeba nic rozbudowywac cena przystepna moze tym kolega powinien sie zainteresowac
Witam i wesolych swiat,
mam takie pytanie.Na jakich programach dsp ogladacie filmy z tv ( jezeli nie sa nadawane w DD?), wlasnie zmienilem swojego Onkyo rx nr 1007 na Marantz sr 7010 i jest on troche bidny jezeli chodzi o zawartosc dekoderow.Na Onkyo przewaznie sluchalem na dts neo6 movie, czasami dolby prologoc 2z.A w Marantz jest tylkodolby sorround multichanel stereo.
Takich trybów nie ma od lat : )Na Neo 6 to i ja słucham bo on chyba najlepiej sobie radzi w tej sytuacji.
Pod Movie mam tylko surround, virtual, stereo i Multi ch stereo, zadnego dts