Jaki amplituner 7.1 z 3D na 12m2?.

leszek2m

New member
Witam
Chciałbym wymienić starszy amplituner Denon 2805 na jakiś z HDMI,3D i 7.1.Posiadam kolumny Monitor Audio RX2x2szt,RX-LCR,Rs-FX-2szt i BX-FX-2szt.Muszę przenieś kino do piwnicy która ma wymiary 3mx4mx2m(wysokość).Myślę o amplitunerze głównie do kina domowego do max.1800zł.
Mam jeszcze subwoofer MA Radius360.

Ostatnia edycja:

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Jeżeli chcesz iść dalej w Denona to w tej cenie może kupisz Denon 2113, teraz zastapił go chyba model X2000. Jeżeli coś tańszego z Denona to 1713/X1000.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

leszek2m

New member
Muszę niestety przenieść sprzęt bo żonie przeszkadza głośne granie.Nie chciałbym też sprzedawać części kolumn.Myślę właśnie o Denonie 2113 ,Onkyo 616 lub Yamahe 673.

Ostatnia edycja:

jurass

Banned
A ja nie rozumiem zasadności takiego pytania. Dodatkowe 2 głośniki nie służą przecież do "dogłośnienia" wnętrza. To są głośniki efektowe, domykające przestrzeń i polepszające pozycjonowanie efektów dźwiękowych w ścieżkach 7.1. Jeśli jest miejsce z tyłu, za miejscem siedzenia, to nie widzę przeciwwskazań.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Wlasnie, sam sobie odpowiedziales; Jesli jest miejsce? Wspominasz też o przestreni. Jakiej przestrzeni na 12 m? A jak sobie wyobrazasz poprawne rozmieszczenie 7.1 i jeszcze poprawne miejsce siedzenia? Zakładając, ze pomieszczenie ma 3,5 x 3,5 m, uwzgledniajac zabudowe, i wyposazenie pokoju musialbys siedziec chyba 1,5 m od 32 calowego telewizora :) Mam taki pokoj i sprawdza się tam dobrze mini wieza stereo lub 2.1 z komputerowych glosnikow ;)
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

jurass

Banned
Przesadzasz, głośniki nie muszą stać 5 m od słuchającego, a układ 2.1 z głośnikami komputerowymi to na pewno dobra rada dla autora wątku, bo 5.1 to też za dużo i po co mu lepsze głośniki do takiej klitki.

A jak już gdybamy na temat pomieszczenia, którego nie widzieliśmy, to ja sobie gdybnę, że można tam spokojnie siedzieć ok. 2.5 m od telewizora i mieć za sobą 1 m miejsca na tylne głośniki, co jest zupełnie wystarczające.

Ostatnia edycja:

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Fakt 12m2 to dość mało. Ale jak pomieszczenie jest stricte adaptowane pod kino to może da rade. Tak czy tak leszek2m ma już kolumny więc musi protestować. Jeśli chodzi o amplituner to jeśli głównie pod kino to myślę, że Onkyo 616 będzie dobrym rozwiązaniem.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
"Protestowac", dobre :D Nie każdy może ;)
Ale pelna zgoda ;)
Tez mi się wydaje, że 616 da rade.
ALe ale, my tak tu gdybamy, a autor milczy. Pewnie za namową podjął probę protestu. Łączymy się w bólu :(

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Witam
Chciałbym wymienić starszy amplituner Denon 2805 na jakiś z HDMI,3D i 7.1.Posiadam kolumny Monitor Audio RX2x2szt,RX-LCR,Rs-FX-2szt i BX-FX-2szt.Muszę przenieś kino do piwnicy która ma wymiary 3mx4mx2m(wysokość).Myślę o amplitunerze głównie do kina domowego do max.1800zł.
Mam jeszcze subwoofer MA Radius360.
Fajny zestaw, jesteś przyzwyczajony do Denona to może X2000, jak czas na zmiany to AVR270. 7,1 może być jak najbardziej.

leszek2m

New member
W piwnicy mam możliwość swobodnego ustawienia kolumn.
siedzę ok 3m od ekranu projektora.
Który z wymienionych tutaj amplitunerów ma najlepszą kalibrację?.

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Światem rządzą w amplitunerach ze trzy audyssey, YPAO i EZset , konkretne kina to Synthesis więc myślę, że w EZset tez tego trochę jest.

Do góry