Jak cos to przyjechały właśniechciałem się dziś umówić na odsłuchanie onkyo 626 - powiedziano mi, że ostatnią dostawę już sprzedali i nie będzie następnej, bo w marcu wchodzi nowy model - wiecie coś o tym?
Jutro będę słuchał yamahę 775![]()
Co to za sklep tak kituje klienta?Osłuchałem Yamahę 775 z kolumnami: B&W CM1, Elac (nie zapisałem typu) i Mission MX5. Jak dla mnie najlepsze były CM1 (mimo, że małe ale fajne), na drugim miejscu Mission. W zestawieniu z Elac miałem wrażenia, że słucham zza ściany, strasznie przytłumiony, słaby dźwięk.
Odradzano mi odsłuch JBL 270 czy Jama 606 (jako "marne" kolumny) - dlatego, że ich nie mieli?????
Teraz będę szukał możliwości odsłuchania Denona 2000 - bo chyba to będzie jeszcze wchodziło w rachubę.
Co sądzicie o takich konfiguracjach Yamahy??
Pozdrawiam
W piątek odsłuchałem Onkyo 626 i H-K 171 z kolumnami Jamo 626 i TAGA 606. Wrażenia - w mojej ocenie Onkyo lepiej gra z Taga a H-K z Jamo. W H-K do pasji doprowadzało mnie podświetlanie (chyba, że można to wyłączyć). Pierwszy wybór to zestaw Onkyo+ Tagi.
Macie podobne odczucia???
Kolejny odsłuch to Denon z takimi samymi kolumnami i ew. Yamaha a potem finał i ostateczny wybór.![]()