Jaki 48-50' za rozsądne pieniądze

Mietek2141

New member
Cześć
Rodzice chcieli sobie odświeżyć sprzęt- rozmiar 48-50', zależy im głównie na dobrym obrazie i dźwięku, sygnał z kablówki UPC. Nie musi mieć internetu ani Smart.
Doradzicie coś w rozsądnych pieniądzach?

bosu12

New member
Przepraszam, że się wtrącę i dołączę, ale interesuje mnie dokładnie to samo co Mietka ;) Ja osobiście poszukuję telewizora w okolicach 2000-2500, gdzie im mniej tym lepiej :D
Jednakże w grę wchodzą także 42-43'

Ostatnia edycja:

bosu12

New member
Niestety LG już praktycznie nie do dostania ;/ Same powystawowe, a w prywatnych sklepach w okolicy brak. TLC muszę się przyznać bez bicia, że nie znam. A jeżeli chodzi o Philipsa to akurat teraz miałem. Wszystko było w porządku przez 3 lata. Raz został naprawiony za 120zł (podobno jakieś diody bo dźwięk jest a obrazu nie ma) i znowu to samo. Wydawać stówe co pare miesięcy nie interes. Generalnie chodzi mi o to, aby telewizor podziałał jak najdłużej. W zastępstwie stoi teraz stary Panasonic i chyba właśnie ku niemu się teraz skłonię ;) Czy można stwierdzić teraz, w erze postarzania produktów, że jakieś modele są bardziej "wytrzymałe", długowieczne niż inne? A jeżeli tak, to która z wymienionych wyżej propozycji :D

bosu12

New member
Cenowo korzystnie ale znajomy go ma i jakieś problemy z matrycą są, a poza tym na takiej szerokiej nóżce, czy jak to sie zwie, to by mi się nie zmieścił, bo stoi trochę pod kątem i by wystawała ;/
Chyba że jest obrotowa w jakimś stopniu

Ostatnia edycja:

Howard1

New member
Jeśli nie chcesz 4K ale wystarczy Ci Full HD, matryca 120Hz i VA to bardzo dobrze wybrałeś mam go od paru dni i jestem bardzo zadowolony

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli masz na myśli przekaz powietrzny to można spać spokojnie.
Ale na modelach full hd nie odtworzysz materiałów natywnych 4K.
Do tego update telewizora stricte trwa około 2 lat, to warto policzyć.
http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/...mart-tv-panasonic-jest-oficjalnie-martwa.html
Nie wiadomo jak się zakończy sprawa?
Oby Panasonic wzorem Sony poszedł do głowy i adoptował Androida do swoich telewizorów.
Na matrycach 4K i jest przy dobrym bitrate obraz będzie miał więcej szczegółów -to od ręki.

milinet

New member
Jeśli masz na myśli przekaz powietrzny to można spać spokojnie.
Ale na modelach full hd nie odtworzysz materiałów natywnych 4K.
Do tego update telewizora stricte trwa około 2 lat, to warto policzyć.
http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/...mart-tv-panasonic-jest-oficjalnie-martwa.html
Nie wiadomo jak się zakończy sprawa?
Oby Panasonic wzorem Sony poszedł do głowy i adoptował Androida do swoich telewizorów.
Na matrycach 4K i jest przy dobrym bitrate obraz będzie miał więcej szczegółów -to od ręki.

Sam się zastanawiam czy warto dołożyć do 4K(120Hz) i szukam testu w którym ktoś organoleptycznie na własne oczęta sprawdził w ślepym teście czy jest w stanie rozpoznać na tv 55" z odległości 3,5m (odległość oka do ekranu a nie wymiar pokoju) materiał 4k puszczony na UHD i przeskalowany na tv full hd. Może kolega Kiki widział takie testy, robił? Z wszystkich tabelek i z tej co wydaje mi się kolega Kiki gdzieś wstawiał wynika że przy tych 55" powyżej 2,5m korzyści wynikających z 4k nie uświadczę. I nawet jak za 5 lat wszyscy będą nadawać w 4k to przecież tuner4k na pewno będzie w stanie zrobić downscaling i wyświetlić na full hd. Myślę że różnica nie będzie tak duża abym chciał lecieć do sąsiada oglądać ten sam film tylko w 4k :)
Natomiast projektor 4k oooooo to tak :))) Tu jestem wszystkimi kończynami za :)

Ostatnia edycja:
Do góry