Jaki 32 calowy Samsung?

nolimit

New member
tomassek napisał:
Witam
Jestem tutaj nowy, do tej pory czytalem bo sam chcialem kupic.
Kup sobie juz cos z nowej serii. Ja dlugo szukalem LE32N71B i wlasnie wczoraj bylem w sklepie w celu dalszych poszukiwan i znalazlem i kupilem calkiem cos innego :) Mam LE32R82B :D Powiem ze jestem w szoku, TV z kablowki UPC ma jakosc powalajaca, wszystkie inne zostaja daleko z tylu, odpalilem gre HDReady - TESTDRIVE ULTIMATE - pelen wypas (obsluguje tryb HDR i rozdzielczosc 1360x768 ). Kontrast 8000:1, nowoczesny wyglad (fakt ze ten blyszczacy czarny plastik nie kazdemu sie podoba), podswietlane kilka guzikow na pilocie, pilot uniwersalny do kilku urzadzen mozna go zaprogramowac. 3X HDMI, brak niebieskich wnerwiajacych diodek (ktore notabene mozna bylo wylaczyc - tu jest delikatna czerowna jak sie wylaczy TV). Podlaczylem sobie PC'ta i wlasnie pisze tego posta ogladajac go na TV (musisz uwazac bo nie wszystkie kabelki DSUB od komputerow do monitorow pasuja - ja sprawdzilem 3 i dzialal tylko taki jeden najgrubszy kabel). Ogolnie wypas.
Jedyny minus to nie podoba mi sie dzwiek SRS TruSurround - ale moze cos mam zle ustawione, zreszta plan mam podlaczyc to pod dvd sony z dolby digitall wiec olalem to.
Jakby co to moge troche fotek podeslac z gry.
Pozdrowka

tez chcialem go kupic. Najpierw wlasnie chailem kupic stara Nke ale jak sie dowiedzialem ze to stary model i wchodza nowe to poczekalem. Pozniej wlasnie chcialem ta rke co ty masz ale teraz sie zastanawiam czy nie poczekac jeszcze troche na nowa Mke... Ktos wie kiedy beda w sklepach?

Slygado

New member
nolimit napisał:
tez chcialem go kupic. Najpierw wlasnie chailem kupic stara Nke ale jak sie dowiedzialem ze to stary model i wchodza nowe to poczekalem. Pozniej wlasnie chcialem ta rke co ty masz ale teraz sie zastanawiam czy nie poczekac jeszcze troche na nowa Mke... Ktos wie kiedy beda w sklepach?
Przeszedłem przez to samo;)
Wstępnie miał to być model "N", ale jak doszły mnie słuchy, że Samsung wypuszcza nowe modele, to od razu się wstrzymałem:cool:
No i pierwszy model z nowej serii o jaki się otarłem to LE32R88BD, całkiem fajny TV, ale po grubszej lekturze - głównie tego forum - podjąłem decyzję, że będzie to 100hz'owy model LE32M87BDxxEU.
Miałem trochę kłopotów, ze znalezieniem sklepu w którym zgodzili by mi się sprowadzić ten model, bo ogólnie ciężko go znaleźć, ale udało się:D
Co prawda będę czekał do przyszłej środy, ale chyba się opłacało:cool:

Co do pytania, gdzie to Ci nie pomogę, bo nie mieszkam w PL:roll:

tomassek

New member
luniopl napisał:
4. tego akurat nie rozumiem...twoja karta raczej na 99% nie ma HDMI. HDMI to nie są 3 chiche - 3 chiche to jest COMPONENT czy tam COMPOSIT-nie pamiętam już. KAbel jaki powinieneś kupić to DVI z jednej strony a z drugiej HDMI( wtyczka trochę szersza niż USB.) ja kupiłem pozłacane za niecałe 50 zł(5m . kabla) więc to nie dużo. A da on napewno ci większą satysfakcję niż ten kabel PC. Niestety do pisania jest nie najlepszy ponieważ przy małych literach robią się lekkie poświaty. ale do gier, zdjęć i filmów to najlpeszy wybór, szczególnie przy lepszym technicznie tv niż tym co ja mam:)
pzdr

No mam takie same wyjscia jak telewizor wejscia czyli oprocz 2 portow dvi mam kabel z 3 koncowkami oznaczonymi kolorami czerwonym, zielonym i niebieskim i opisanymi: Pr Out , Yout, PbOut/MP out . Te same wejsdcia ma chyba TV.

Karta to EVGA geforce 7900GS .

PS Kupilem juz kabelek dvi-hdmi, jutro bede testowal, ale zastanawia mnie to zlacze co opisalem.

Do góry