Jaka telewizor/marka LCD?

robert723

New member
Szukam jakiegos LCD. Najlepiej 32'. Jaką markę wogule szukać? Czy lepiej pójść tańszym tropem czy może solidna uznana? Jaka konkretnie?

Jaki model polecacie? Przyznam, że oglądam dużo sportu.:cool:

robert723

New member
A ja słyszałem, że z LCD to warto brać Sharp'a, Philipsa albo Toshibe. Co wy o tym sądzicie?
W ogóle niech ktos sie wypowie o markach. Jaka tak, jaka nie.

jtd

New member
Bez reklam
nie patrzy sie na marki tylko na poszczegolne modele, tak jak pisalem z 32 cale masz do wyboru sony w4000 i samsunga z serii 5, reszta jest o wiele gorsza, ale twoj wybor

Forest89

Active member
Bez reklam
Ja osobiście będę niedługo kupował Panasonica, ale trochę większy bo 37 cali. Ogólnie uważam, że Panasonic robi bardzo dobre LCD-eki. Dzisiaj porównywałem model TX-37LZD80 z jakimś Philipsem równej wielkości i za podobną cene (nie pamiętam nazwy modelu) i w Panasonicu był dużo lepszy obraz, duużo lepsza ostrość i odwzorowanie kolorów np w Philipscie żółty wchodzi jakoś w pomarańcz :/ Podobno Panasonic ma jedynie wadę podświetlenia niestety, ale myślę, że da się z tym żyć ;)

robert723

New member
1. A co z audio. Słyszałem, że w Sharpach i Samsungach jest słabo. Jak w Panasie i innych?

2. Aha. Będę ogladłam w SD (cyfrowy polsat). Jest jakiś model, który radzi sobie dobrze z SD?

3. Oglądam dużo sportu. Na co zwrócić uwagę, żeby obraz był OK w tym wypadku?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
przy jednej najważniejszej potrzebie musisz siegać wyłacznie po modele 100 Hz i takie które extra skalują obraz:
JVC 32 P80
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=14360&page=30
p1050788ak4.jpg

Sharp 32 RD 8

003_P1080319.JPG

032_P1080427.JPG

Toshiba 32 R 3500
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=19475

teraz zaczynamy od najczęściej wykorzystywanego sygnału - SD.
Juz na pierwszy rzut oka cieszy nasycenie i wyrazistość skalowaniea borazu i to z odległości 1, 5 metra.
1fbbed78ad3d19e5med.jpg

robert723

New member
Krótka piłka. Co byście wzieli na moim miejscu?

Trochę boję się wziąć taką egzotyczną markę jak toshiba. Jakm do tej pory to patrzyłem tylko na samsungi czy panasonic'i. Co powiecie o toshibie?

Ostatnia edycja:

robert723

New member
Nie mam pojęcia jaki tc kupic. Budżet to max 2500zł.
bardzo dobry jest panasonic, ale troche przeraza mnie to podswietlenie. Moze samsung serii 5? Nie wiem. "kiki" poleca mi jvc lub toshibe, ale w recenzjach na tej stronie wypada słabo/srednio:
jaki telewizor .pl

Obraz jaki bede ogladał do SD z cyfrowego polsatu.

Co wybrać?
pozdr.

Do góry