timonek napisał:
A co zdecydowalo ze wlasnie paansa wsumie jest 400zl drozszy od samunga, a czy wart takiej doplaty.A czy widzialas oba jak chodza czy tak tylko z opisow na forum decydujesz
Widziałam oba jak grają, obraz moim zdaniem jednakowo dobry na obu. Nic nie migało, nie smużyło, nie śnieżyło, kolory podobne. Leciało Discovery (chyba hd, więc ciężko mówić o kablówce). Wizualnie (wygląd zewnętrzny) bardziej podobał mi się Samsung.
O wyborze zdecydowały opinie innych no i marka. Wszyscy praktycznie pytani o wybór stawiali zdecydowanie na Panasa. Samsung nie podaje niektórych konkretów (fakt, że to nie jest najważniejsze, ale zawsze niepewność sieje. Przynajmniej u takiego laika jak ja). Tuner mpeg4 póki co sobie odpuszczam, jak trzeba będzie dokupię osobno (chociaż mam cyfrowy polsat i może nie będę musiała).
My sobie z mężem pomyśleliśmy tak: no dobra, teraz zaoszczędzimy te 400 zł, a później będziemy sobie pluć w brodę, że nie słuchaliśmy co nam mówili. Samsung nie jest liderem w plazmach. Może zapłacimy za firmę, ale renoma Panasa nie wzięła się pewnie znikąd.
timonek napisał:
a bralas moze lg pod uwage czy wogole nie i dlaczego
Nie bralam pod uwagę LG. Nie wiem dlaczego. Nie rzuciło mi się nigdzie w oczy, że jak plazma to tylko LG, pewnie dlatego.
timonek napisał:
co do uzutkowanikow samsunga to trzeba jescez poczekac bo chyba panasonic wczesniej wszedl dlatego wecej osob sie juz na pocztaku zdecydowalo.
No pewnie tak właśnie jest. A my już nie chcemy czekać na opinię użytkowników Samów, bo wejdą w końcu nowe modele i od nowa zastanawianie się co się opłaca, a co nie. Po prostu na tą chwilę Panas zdecydowanie wygrywa w opiniach, przynajmniej w liczbie tych pozytywnych.
Dlatego Panas.