Jaką kamere wybrac ?

Szliza

New member
Witam !
Jestem amatorką, szukam kamery na początek :)
Którą z tych jest najlepsza ?
Panasonic SDR -S7

Panasonic SDR-H80

JVC GZ-MG330

SONY DCR SR70

JVC GZ-MG

Z góry dziękuję za pomoc :)

januszpe

New member
żadnej z podanych. Trafiłaś na forum HD a wybrałaś kamery SD. Co to znaczy "na początek"? Tzn zrobić parę filmów, stwierdzić, pasuje i wyrzucić kamerę bo napewno tego złomu nikomu nie sprzedasz. Szkoda kasy, lepiej poratować tych pod budką z piwem , będzie większa korzyść a jaka wdzięczność

Szliza

New member
Ale kamera JVC 30 GB GZ-MG330 nagrywa w HD :roll:
Czy opłaca się ją kupić ?
Chcę ją nagrywać jakieś spotkania , wypady itp.

Ostatnia edycja:

januszpe

New member
nie wiem skąd masz te dane ale zapewniam Cię że MG330 to zwykła kamera SD z twardym dyskiem i być może stąd ta pomyłka HDD na kamerze oznacza nie HD jakość tylko twardy dysk. Wszystkie kamery JVC z oznaczeniem M (MG, MS) to SD oznaczenia H to HD ( GZ HD, HS, HM)
P.S.
Widzę na Allegro jak ktoś sprzedaje JVC GZ MG645 i podaje że to HD ale to naciągacz, bo kamera ma tylko wyjście HDMI a jakość dalej SD

Ostatnia edycja:

Szliza

New member
No właśnie na kamerze piasło Hdd co mnie zmyliło...
A jak kamera BENQ DV M23 ? można kupić nówkę za 450zł, tylko pewnie się nie opłaca? Co sądzicie?

januszpe

New member
jeszcze raz Ci radzę nie kupuj wyrobów kameropodobnych. Nie kupuje się sprzętu na początek ani na koniec. Zrób zakup raz a z głową. Wcale nie przesadzam ani nie chcę Cię naciągać ani oszukać. Prawda jest taka że do tej sumy dodaj zero i śmiało do sklepu. Nie kupuj malucha jak możesz mercedesa

Do góry