Jaka alternatywa do plazmy Panasa- VT30 ??

pekin

New member
Szanowni HDowcy -napaliłem sie na plazme Panasa VT30. Jednak chcąc dokonac ostatecznego wyboru -prosze -powiedzcie - jaka jest alternatywa do tego tv?? Co polecacie z ledów, ale tak na serio konkurujących z ta plazmą... Z góry dziekuje za pomoc i propozycje. Proszę jednak nie piszczie mi ze czegos nie czytałem, czegoś nie wiem- bo nie o to mi chodzi. Jeszcze raz dzieki... :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ale podaj proszę w jakich warunkach mają w mieszkaniu grać ?
Podaj jakie mają spełniać potrzeby ?
Jaka klasa cenowa?
Odległość od ekranu ?
Jak słońce świeci itd...

pekin

New member
Podaj jakie mają spełniać potrzeby ?
-zwykłe ogladanie TV -hdTV -dvd,blueray -mamC+ -taki 55'
Jaka klasa cenowa?
5-6 tys -ale za cos dobrego dołoże, ale niechetnie -stawiam na obraz i jakość ogólną -telewizyjny komputer nie jest mi potrzebny, mam PC :)
Odległość od ekranu ?
3-3,5m
Jak słońce świeci itd...
okna od płd/zach , mam rolety

maiku

New member
Szanowni HDowcy -napaliłem sie na plazme Panasa VT30. Jednak chcąc dokonac ostatecznego wyboru -prosze -powiedzcie - jaka jest alternatywa do tego tv?? Co polecacie z ledów, ale tak na serio konkurujących z ta plazmą... Z góry dziekuje za pomoc i propozycje. Proszę jednak nie piszczie mi ze czegos nie czytałem, czegoś nie wiem- bo nie o to mi chodzi. Jeszcze raz dzieki... :)

Witam, na żadnym ledzie nie osiągnie się takich kolorów jak na VT30, choć ona też posiada wady. Myślę, że warto by się zastanowić nad tym modelem, chociażby dlatego, że jest to model zeszłoroczny i w porównaniu do VT50 może mieć dobrą cenę :). Jeśli chodzi o LEDy o podobnej klasie to napewno Sony z serii HX 820, Toshiba WL833, Sharp LE830.

yahu72

New member
Wg mnie to jedynie VT50 może być alternatywą dla tego tv.
Może i jestem "fanbojem" Panasonica i plazmy ale równie dobrze mógłbym być fanem lcd led lecz żaden inny tv nie zrobił na mnie takiego wrażenia pozytywnego jak te w podpisie.

Pozdrawiam.

Do góry