Witam Panie (?) i Panowie,
Chętnie skorzystałbym z Waszej rady jaki 46"LCD kupić. Zgodnie z tym co w kótryms watku napisał kiki podam wszelkie informacje potrzebne do wyboru TV.
odległość od ekranu - 2,6 do 2,8m
jak słońce świeci w pokoju - pokój słoneczny
Jak duży jest pokój - ok 16m ale tak jak pisałem wyzej odleglosc od kanapy do miejsca na TV to 2,6 do 2,8m
jaki masz obecnie telewizor - Panasonic 32" LX700
jakie programy najczęściej oglądasz - mam CYFRE+ - oglądam rozne ale nie ukrywam ze czesto mecze w HD. Obecny TV ma pewna wadę pod tym względem - otoz przy dynamicznym poruszaniu sie kamery na zblizeniu wokol pilkarzy widac zniekształcenia obrazu.
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem - dzien i wieczór
preferowana wielkość telewizora - myslalem własnie o 46"
preferowana marka - Sony , Panasonic (zdaje się ze nie maja LCD powyzej 42)
czego nie lubisz w telewizorach - hmm wiadomo obraz powinien byc ostry, brak takich efektów jak opisalem wyzej, ew. jak najnizszy input lag - PS3 i komp czasem bedzie podlączany, oraz chetnie odtwarzalbym filmy z pena
jakie urządzenia będą podłączone - tuner cyfry ew. czasem komp, PS3, kamera
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń 75 telewizja 25 reszta
jakimi złączami - HDMI
jaki masz sygnał CYFRA+
ile programów HD - nie wiem z 6-7
ma stać czy wisieć - moze stac ale moze tez wisiec
jaka klasa cenowa - na poczatku myslalem max do 4tys.
Brałem od uwage model Sony EX500 ale gdzies czytalem ze ex700 ma lepsza czern. Ale roznica w cenie jednak spora wiec czy warto?
I jakie ma znacznei 100Hz czy 200Hz ?
Reasumujac czy EX500 do moich potrzeb wystarczy? Czy jest sens inwestowac w EX700 lub HX700?
Za wszelkie podpowiedzi z góry dzięki.
Chętnie skorzystałbym z Waszej rady jaki 46"LCD kupić. Zgodnie z tym co w kótryms watku napisał kiki podam wszelkie informacje potrzebne do wyboru TV.
odległość od ekranu - 2,6 do 2,8m
jak słońce świeci w pokoju - pokój słoneczny
Jak duży jest pokój - ok 16m ale tak jak pisałem wyzej odleglosc od kanapy do miejsca na TV to 2,6 do 2,8m
jaki masz obecnie telewizor - Panasonic 32" LX700
jakie programy najczęściej oglądasz - mam CYFRE+ - oglądam rozne ale nie ukrywam ze czesto mecze w HD. Obecny TV ma pewna wadę pod tym względem - otoz przy dynamicznym poruszaniu sie kamery na zblizeniu wokol pilkarzy widac zniekształcenia obrazu.
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem - dzien i wieczór
preferowana wielkość telewizora - myslalem własnie o 46"
preferowana marka - Sony , Panasonic (zdaje się ze nie maja LCD powyzej 42)
czego nie lubisz w telewizorach - hmm wiadomo obraz powinien byc ostry, brak takich efektów jak opisalem wyzej, ew. jak najnizszy input lag - PS3 i komp czasem bedzie podlączany, oraz chetnie odtwarzalbym filmy z pena
jakie urządzenia będą podłączone - tuner cyfry ew. czasem komp, PS3, kamera
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń 75 telewizja 25 reszta
jakimi złączami - HDMI
jaki masz sygnał CYFRA+
ile programów HD - nie wiem z 6-7
ma stać czy wisieć - moze stac ale moze tez wisiec
jaka klasa cenowa - na poczatku myslalem max do 4tys.
Brałem od uwage model Sony EX500 ale gdzies czytalem ze ex700 ma lepsza czern. Ale roznica w cenie jednak spora wiec czy warto?
I jakie ma znacznei 100Hz czy 200Hz ?
Reasumujac czy EX500 do moich potrzeb wystarczy? Czy jest sens inwestowac w EX700 lub HX700?
Za wszelkie podpowiedzi z góry dzięki.
Ostatnia edycja: