Jak wyłączyć wygaszacz w F6320. SmartTV. Proszę o pomoc

endera

New member
Witam
Od paru dni mam samsunga 40f6320 i dziś przy oglądaniu serialuna TVNplayer co 2-3 minuty włączał się wygaszacz ekranu samsunga. Ekran robił się czarny i w różnych miejscach pokzywało się logo Samsunga. Dźwięk był ale obraz pojawiał się dopiero po naciśnięciu jakiegoś przycisku na pilocie. Przegrzebałam ustawienia ale nie mogę nic znaleźć co by odpowiadało za tą niedogodność.

Czy ktoś jest w stanie mnie oświecić co z tym fantem zrobić? Jest to bardzo irytujące. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

endera

New member
Dzięki sama bym na to nie wpadła. Z telewizora jestem bardzo zadowolona. Polecam wszystkim niezdecydowanym.

Czy ta ochrona przed wypalaniem jest jakoś szczególnie ważna? Bez obaw mogę ją wyłączyć?

dinoblack

New member
Witam wszystkich,czy ktoś zauważył w swoim TV SAMSUNG przygasające-pulsujące MENU na różnych kanałach DVB-T,na początku myślałem,że dzieje śię tak za pośrednictwem czujnika ECO,ale czujnik jest wyłączony.Widziałem również podobną sytuację w innym Tv Samsung,ja posiadam model UE32F6100,ta sytuacja nie daje mi spokoju czy coś nie jest zepsute?,bo gdy podłączyłem dla przykładu moją starą konsole PS2 było również to samo,czy ktoś z was zauważył w swoim Tv od SAMSUNGA to co ja i dlaczego tak śie dzieje????????

dinoblack

New member
tak mam włączony dynamiczny kontrast,to jest przyczyna tego zjawiska? na dynamicznym wydaj śię obraz najładniejszy moim zdaniem,czyli to jest normalne i nic nie jest zepsute?

tdx

New member
Bez reklam
tak zasada jest taka że obraz przygasa przy ciemnych scenach, niestety dla większości osób (dla mnie też) jest to męczące i lepiej mieć to wyłączone a lepiej ustawić pozostałe parametry obrazu.

dinoblack

New member
czyli pana zdaniem najlepiej wyłączyć tryb dynamiczny?w menu OBRAZ są tryby ;dynamiczne,naturalne,uzytkownika,jaką opcje mam wybrać najlepszą?mam jeszcze jedno pytanie,jakie okulary 3D pan poleca do SAMSUNGA UE326100 w ofercie są okulary tańsze zasilane bateryjnie za niecałe 100 zł i droższe za ponad 160 zł akumulatorowe,czy jest jakaś różnica w obrazie pomiędzy tymi okularami?

tdx

New member
Bez reklam
pisałem o dynamicznym kontraście...

polecam przeczytać faq (w mojej stopce) to ap ropo ustawień (najlepiej standard albo film)

Co do okularów w obrazie nie będzie różnicy.

ewam

New member
Witam serdecznie.

Od początku 5.01.2014 borykam się z problemem nieustannie włączającym się co 2 min . wygaszaczem samsung na TVN Player na Samsung UE32F6400. (nowy z sierpnia 2013)
Sprawdziłam jak Kolega zalecił i w menu ekranowe => czas automat. ochorny=> mam wYłączone.
Problem z wygaszaczem nadal jest

BARDZO proszę o jakąś pomoc

Dzwoniłam/pisałam do Samsunga - odsesłali mnie do Tvn Player bo że "to nie ich wina"

Ci z kolei przez 3 tygodnie ignorowali moje posty a po 2-óch telefonach dostałam zdawkową odpowiedź raczej nietechnicznej osoby że będzie nowa wersja aplikacji bo wiedzą o błędzie.
Odczekałam kolejny miesiąc, wczoraj pojawiła się aktualizacja do smart tv .
Zrobiłam ją i .............i nic. Znowu to samo

Czy Ktoś z bardziej doświadczonych Forumowiczów mógłby mi coś poradzić w tym temacie ?
Byłabym bardzo wdzięczna.

Ewa

luzikseba

New member
Witam, aktualizowałem wczoraj oprogramowanie w moim Samsungu F6400 do ver. 1119 i w związku z powyższym mam problem z włączającym się wygaszaczem "samsung" podczas oglądania TVN Player. Macie jakiś pomysł jak się tego pozbyć ?

kleszczu290

New member
Ja mam model 6650 i również brak ustawień: Menu ekranowe > System > Ochr. przed wypalan. > Czas autom. ochrony>>OFF.
Problem z wygaszającym się ekranem strasznie irytuje.

Do góry