Jak uruchomić Smart HD+ w TV ?

kg2000

Member
NC+ uruchomiło w końcu ofertę na kartę
SMART HD+ => ncplus.pl

Tylko z tego co widzę to oni dają samą kartę bez modułu CI. Jeśli mam telewizor (VT50) to rozumiem, że muszę sobie sam kupić odpowiedni moduł CI aby móc korzystać ze SMART HD+ ?

Jeśli tak to czym się kierować przy wyborze takiego modułu ?

Lemil

Banned
Kupowanie modułu CI - Conax - nie ma żadnego sensu. Smart HD+ to upraszczając, ale tylko odrobinę, kanały dostępne bez jakichkolwiek opłat w Naziemnej Telewizji Cyfrowej w skrócie NTC oraz kanały FTA, które można również oglądać za darmo.

Jeśli ktoś kupuje taką kartę, żeby oglądać kanały darmowe to jest dość dziwne. Dodatkowo kupować dość drogi moduł CI, żeby używać tej karty w telewizorze ze stosowną kieszenią na moduł, to już bezsens. Domyślam się, że masz telewizor Panasonic TX-P50VT50. Ten telewizor ma tunery DVB-T i tuner satelitarny, więc możesz odbierać wszystkie kanały NTC o ile jesteś już w zasięgu, a wkrótce będziesz, jak każdy, oraz kanały satelitarne FTA nie płacąc za to ani złotówki.

Ja bym radził wziąć normalną ofertę z modułem CI czyli podpisać umowę o abonament. Dzięki temu będzie można oglądać kanały, które są niedostępne w ofercie darmowej NTC i kanały satelitarne, które nie są FTA.

Jak już wspomniałem smart hd+ nie daje możliwości odbioru prawie żadnych kanałów, które nie są darmowe w ofercie naziemnej lub z satelity. Dla bardziej wymagającego telewidza jednak tylko abonament. Smart hd+ to dodatkowe opłaty za to, co jest za darmo.

Ostatnia edycja:

kg2000

Member
Sorry, ale to Twoja odpowiedź jest jakaś dziwna.

Zadałem proste techniczne pytanie a Ty mnie karmisz jakąś swoją ideologią o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą. :sad: A skąd wiesz czy mi nie zależy np. na Lidze Mistrzów w nSport ?
Poza tym nie widzę w ofercie abonamentowej nc+ oferty z modułem.

Czy ktoś może mi po prostu pomóc i powiedzieć czy i jaką kartę musiałbym kupić do mojego Panasonica VT50 aby odbierać SmartHD+?

Lemil

Banned
Zero wdzięczności. Jak widzisz wszyscy olali twoje pytanka z wyjątkiem mnie.

Wszystkie pytania, które zadałeś, natury technicznej powiedzmy z pewną przesadą, nie wymagają zakładania wątku na forum. Wystarczy wyszukiwarka internetowa. Odpowiedzi już są. Na marginesie - mimo wszystko odpowiedzi udzieliłem, może przypomnę. Do kartu smart hd+ trzeba kupić moduł CI Conax. Jednak nie ma to sensu, bo oferta kanałów w smart hd+ jest bardzo słaba. Tam są prawie wyłącznie kanały dostępne za darmo w NTC i satelitarne nieszyfrowane. Jeśli już chcesz mieć coś z modułem CI to lepiej wziąć taki moduł z Polsatu z jakimś rozsądnym abonamentem. Zapewniam, że jakość kanałów będzie w większości przypadków identyczna z nc+ czy smart hd, bo kanały są nadawane przeważnie z tych samych transponderów.

Do góry