hojlo1 napisał:Lasica... masz coś innego z biosu w TV (w porównaniu z moim egzemplarzem).
Jak widac róznice w sofcie są większe, gdyż :
- nie muszę nic przestawiać (nic nie psuje zabawa w proporcje)
- nie mam nawet takiej funkcji "ustawienia zoom" (ani w trybie TV, ani w trybie HDMI)
W trybie komputera chyba można mieszać proporcjami ekranu (tak , jak opisujesz) - więc napisz dokładnie w jakim przypadku masz funkcję i gdzie jest "ustawienia zoom" (i przypomnij jaki to model TV, bo coś w instrukcji znaleźć tego nie mogę).
msx - z raz użyłem tej funkcji (prądu szkoda - biel max bierze) i żauważyłem że powidoki i bez tego znikają po czasie (chyba że ciągle jeden kanał preferowany).
Generalnie trochę plazm "pod opieką" mam a ze ludzie już wiekowi i raczej TV za TV używają (żadnych giercmenów) to nikt na powidoki nie narzeka (niezależnie od producenta/modelu, a nawet są z LG 640x480)
Generalnie jest jak jest ( PDP) = ani lepiej ani gorzej.
Dodam tylko że wszystkie TV mają ustawienia jak najbardziej naturalne (stąd może i podadność na powidoki mniejsza).
Pozdrawiam.
Do TV mam podłączone: dekoder cyfrowego polsatu przez SCART i komputer przez HDMI, chwilkę miałęm też antenę analogową podpiętą. Nic więcej. Wszystkie opcje które są opisane w instrukcji(cytowałem wyżej) mogę ustawić na każdym z wejśc. Tylko pixel 1:1 mogę tylko w trybie HDMI gdy TV pracuje w trybie 720p lub 1080i Trochę dziwne co piszesz, bo instrukcja jest dedykowana do całej serii PQ i PS, a przy opcjach obrazu nie ma dopisku, że jest to dostępne tylko dla pq3000 czy coś w tym stylu.
Widzę, że kolega myli orbiter z wybielaniem. Ma kolega w ogóle tę plazmę ?
Orbiter to przesunięcie pixeli raz na jakiś czas o kilka miejsc, żeby zapobiec utrwaleniu obrazu. Oczywiście, że mam włączony orbiter.
Sprawdzę wersję BIOS w TV.
Pozdrawiam
Ostatnia edycja: