Witam serdecznie i proszę o pomoc
bardziej doświadczonych kolegów.
Po wnikliwej lekturze forum zdecydowałem się na zakup wymarzonego
projektora. Padło na Epson TW680 wiem że teraz warto HD itd. Jednak nie stać mnie na 4k zł.
a trafiła się okazja i kupiłem używany sprzęt ale z pewnej ręki wraz z gwarancją więc mam nadzieje na 2 lata oglądania Jednak nie w tej sprawie piszę.
Otóż po podłączeniu komputera MacBook 13" po kablu HDMI obraz wydał mi się "rozmyty".
Na początku wręcz się wystraszyłem i spanikowałem jednak po empirycznych próbach okazało się że
z rzutnikiem jest wszystko ok, tylko moje połączenie z kompem nie jest chyba poprawnie skonfigurowane.
Menu wew. projektora, jego komunikaty oraz tzw. pattern jest super ostre jednak już takiej ostrości nie mogę uzyskać na sygnale wysyłanym z komputera pulpit wyświetlany przez komputer jest jakby w niższej rozdz. Czytałem o połączeniach oraz mądry link który ktoś podrzucił na forum:
(wytnijtoiwpiszhatetepe)free.of.pl/x/xboxik/HDMI/HDMI2
Jednak w macu nie ma tylu opcji grafiki co w opisie
poza tym pogubiłem się już z tymi trybami pc i sdhd.
Byłbym bardzo wdzięczny jakby ktoś doświadczony wyjaśnił mi
jak skonfigurować komputer by projektor wyświetlał obraz z hdmi z
tą samą rozdz. co swoje menu.
Używam 3m kabla HDMI oraz przelotki minidisplayport-HDMI
Myślałem że to może wina przelotki lecz na komputerze PC z bezpośrednim wyjściem
HDMI występuje również lekko rozmyty obraz, na pierwszy rzut oka jakby nie ostry.
Z góry dziękuje za pomoc
i życzę szczęśliwego bardziej ostrego roku 2011
bardziej doświadczonych kolegów.
Po wnikliwej lekturze forum zdecydowałem się na zakup wymarzonego
projektora. Padło na Epson TW680 wiem że teraz warto HD itd. Jednak nie stać mnie na 4k zł.
a trafiła się okazja i kupiłem używany sprzęt ale z pewnej ręki wraz z gwarancją więc mam nadzieje na 2 lata oglądania Jednak nie w tej sprawie piszę.
Otóż po podłączeniu komputera MacBook 13" po kablu HDMI obraz wydał mi się "rozmyty".
Na początku wręcz się wystraszyłem i spanikowałem jednak po empirycznych próbach okazało się że
z rzutnikiem jest wszystko ok, tylko moje połączenie z kompem nie jest chyba poprawnie skonfigurowane.
Menu wew. projektora, jego komunikaty oraz tzw. pattern jest super ostre jednak już takiej ostrości nie mogę uzyskać na sygnale wysyłanym z komputera pulpit wyświetlany przez komputer jest jakby w niższej rozdz. Czytałem o połączeniach oraz mądry link który ktoś podrzucił na forum:
(wytnijtoiwpiszhatetepe)free.of.pl/x/xboxik/HDMI/HDMI2
Jednak w macu nie ma tylu opcji grafiki co w opisie
poza tym pogubiłem się już z tymi trybami pc i sdhd.
Byłbym bardzo wdzięczny jakby ktoś doświadczony wyjaśnił mi
jak skonfigurować komputer by projektor wyświetlał obraz z hdmi z
tą samą rozdz. co swoje menu.
Używam 3m kabla HDMI oraz przelotki minidisplayport-HDMI
Myślałem że to może wina przelotki lecz na komputerze PC z bezpośrednim wyjściem
HDMI występuje również lekko rozmyty obraz, na pierwszy rzut oka jakby nie ostry.
Z góry dziękuje za pomoc
i życzę szczęśliwego bardziej ostrego roku 2011