Jak podpiąć słuchawki do telewizora POMOCY

horrorr

New member
Witam, jeżeli zły dział to z góry przepraszam.
Mam taki problem, a więc mam telewizor bez wejścia JACK, i nie wiem czy można jakoś inaczej podpiąć pod niego słuchawki, posiadam również dekoder DVB-T z wejście USB (nie wiem czy to coś zmienia). Strasznie mi na tym zależy, Jest jakieś inne rozwiązanie ? Kiedyś próbowałem przez czincze ( 3 kable do telewizora i wychodzi wejście jack) niestety to nie działało, może potrzeba jakieś konfiguracji ? Jak ktoś coś wie to pomóżcie.

horrorr

New member
Witam, podaje model:

LG32LC52 - ZC

Póki co napisze jakie mam gniazda bo zdjęć nie mogę dodać "UWAGA! Z powodu częstego spamu linki do postów można dodawać dopiero po napisaniu 5 wypowiedzi."

HDMI 1 / HDMI 2
COMPONENT = VIDEO, AUDIO
VARIABLE AUDIO OUT
RGB IN (RGB PC, AUDIO RGB, DW)
AVI 1, AV 2
S Video
AV IN 3 = video, l/mono, audio-r

Postaram się dodać zdjęcia

Ostatnia edycja:

horrorr

New member
Witam, minęło już trochę czasu a ja dopiero dzisiaj kupiłem ten kabel.

Niestety nie działa :/ Podłączyłem do variable audio out, próbowałem też do innych gniazd ale nic z tego. Próbowałem również znaleźć coś w ustawieniach ale nic tam nie ma.

Jak podłączyć te słuchawki ?

:(

Peter1906

New member
Witam, minęło już trochę czasu a ja dopiero dzisiaj kupiłem ten kabel.

Niestety nie działa :/ Podłączyłem do variable audio out, próbowałem też do innych gniazd ale nic z tego. Próbowałem również znaleźć coś w ustawieniach ale nic tam nie ma.

Jak podłączyć te słuchawki ?

:(

Możesz spróbować taką przejściówką i do tego kabel 2x rca na jack
Adaptor-Scart-to-RCA-Composite_S-Video-and-LR-Audio-1.jpg
http://www.twadatacomms.com.au/wp-c...t-to-RCA-Composite_S-Video-and-LR-Audio-1.jpg

Ostatnia edycja:

horrorr

New member
hmmm chyba mi taka przejściówka nie potrzebna, ponieważ ja mam takie same złącza w TV

szkoda wydawać kasy żeby próbować, może ktoś z forumowiczów wie jak to podłączyć ?

slako35

New member
Musisz podłączyć tv do zewnętrznego wzmacniacza, amplitunera, albo głośników do komputera które mają gniazdo słuchawkowe.
Każde inne podłączenie nie da porządanego efektu, dźwięk będzie bardzo cichy, i nie można będzie z nim nic więcej zrobić.
Albo wykonanie własnoręcznie wzmacniacza słuchawkowego i zamontowania go w TV.

Wysłane z mojego LG-P760

Niedziu82

New member
Musisz podłączyć tv do zewnętrznego wzmacniacza, amplitunera, albo głośników do komputera które mają gniazdo słuchawkowe.
Każde inne podłączenie nie da porządanego efektu, dźwięk będzie bardzo cichy, i nie można będzie z nim nic więcej zrobić.
Albo wykonanie własnoręcznie wzmacniacza słuchawkowego i zamontowania go w TV.

Tak zgadzam się z Tobą. Sygnał jest za słaby na słuchawki i jest bardzo cichy, tylko zewnętrzny wzmacniacz z wyjściem na słuchawki tutaj pomoże niestety. Nawet jak zwiększysz poziom głosu w TV to i tak to nic nie da. Poza tym w TV cały czas jest głos, nie ma odcięcia głosu jak w typowym wyjściu na słuchawki.

Tutaj masz link do wzmacniacza słuchawkowego jak na dźwięk z TV starczy zupełnie i będzie działać w 100% w Twoim przypadku:

http://allegro.pl/wzmacniacz-sluchawkowy-wzs1w-wysoka-jakosc-moc-i3559218670.html

http://allegro.pl/wzmacniacz-sluchawkowy-speaka-3-5-6-35mm-i3585546464.html

Ostatnia edycja:

slako35

New member
Cena tych wzmacniaczy jest nie adekwatna do możliwości. Proponowłbym zestaw głośników 2.1 do komputera, można znaleźć fajny zestaw w cenie 80-100 zł.

Wysłane z mojego LG-P760

horrorr

New member
Przekalkulowałem to i wychodzi na to że rzeczywiście lepiej będzie kupić głośniki 2.0 z wejściem na słuchawki i do nich podłączyć słuchawki - czy to będzie działać ?

I teraz tak, jeżeli kupie te głośniki to jak je podłączyć żeby wszystko było dobrze ?

horrorr

New member
Witam, może ktoś pomóc ?

Większość głośników 2.0 z niskiej pułki cenowej mają wejść zasilające USB. Niestety nie mam tego jak podłączyć do telewizora.

Strasznie mi zależy na podłączeniu tych słuchawek, może ktoś coś doradzić i powiedzieć co dokładnie muszę kupić łącznie z kablami ?

slako35

New member
Musisz mieć adapter jack 3,5mm 2x RCA np. taki Adapter JACK 3.5 gn. - 2x wt. RCA chinch GOLD HQ (3583953001) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Podłączasz do TV do Variable Audio Out, a do gniazda 3,5 wtykasz kabel od głośników. USB wtykasz do tunera DVB-T chodzi o zasilanie, albo kupujesz taką ładowarkę ŁADOWARKA Seciowa ZASILACZ USB - MP3/4 1000mA HURT (3615661632) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Możesz też kupić taki zestaw zasilany z sieci MAŁE GŁOŚNIKI do komputera regulacja GŁOŚNOŚCI 101 (3622237469) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ostatnia edycja:
Do góry