Jak podłączyć subwoofer pod Panasonica 42pv8

SEBA65310

Member
Witam!!
Mam pytanie : posiadam plazmę Pananasonic 42PV8P , i dźwięk jest ok , zwłaszcza po włączeniu opcji -dźwięk przestrzenny , tylko brak basu w niektórych scenach .Kino domowe odpada - za mały pokój - 20mkw i problem był by z kablami .
Pomyślałem żeby dokupić jakiś mały subwoofer . Czy dało by się tak zrobić ??Zależy mi głównie na dźwięku podczas oglądania filmów z DVD.

Ostatnia edycja:

bob1969

Member
Bez reklam
Ho, ho 20 m metrów to niemało, już można się o coś pokusić! Jak nie 5.1 to przynajmniej 2.1 albo 3.1. A już zwykłe stereo to obwiązkowo. Mając taki tv nie warto katować sić dźwiękiem z tv. Z samym subem to chyba problem, PV8 nie chyba niskopoziomowego wyjścia ...

SEBA65310

Member
Tylko nie porównuj go do kina za 4000zł , sam tv kosztuje 2000zł .
Po włączeniu opcji dźwięk przestrzenny , podczas oglądaniu filmów według mnie dźwięk jest naprawdę przyzwoity na tv za 2000zł.

darkmajin

Member
Bez reklam
2000 na tv to dolna granica i zgadzam sie ze porownywac do kina za 4000 ale rzeczywiscie to raczej wrazenie ze dzwiek jest dobry :D

ale skoro tobie to wystarcza to dla mnie ok, 20m2 to pokoj w sam raz do kina ale jak nie to nie :)

suba dało by rade podlaczyc jakis zwykły rozdzielacz czincza i jazda tylko
1. sub musi byc aktywny
2. jak chcesz przeznaczyc gora 200 pln to daj sobie spokoj :)

SEBA65310

Member
Możesz coś więcej powiedzieć o tym rozdzieleniu??
Tzn. jaki rozdzielacz i jakie kable
za około400 zł chcę coś kupić , tylko nie mogę znów kupić jakiegoś wielkiego , super mocnego bo wtedy sam bass byłby

darkmajin

Member
Bez reklam
przeczytalem jeszcze raz i mnie oswiecilo ze ty niemasz ampli..

zadne trojniki poprostu pociagni audio out czinczami do suba i tyle ... dziwne ze nikt mnie nie poprawil :)

darkmajin

Member
Bez reklam
niewiem zalezy od tv najlepiej podlaczyc kabel i zobaczyc u mnie gra to i to :) jak zawsze najlepiej jest sprawdzic samemu..

o nowe emoty :shock:

Do góry