Jak podłączyć stare kino do samsunga 55js9000?

Wiesiek19

Active member
Bez reklam
Podłącz pod dowolne optical. Wszystkie są dobre. Co ci szkodzi poeksperymentować ?
Nie ma nic cenniejszego jak własne doświadczenia.

kris615

Member
Można podłączyć przez HDMI. ARC to jest kanał zwrotny i dźwięk z TV wyjdzie z każdego złącza HDMI. Będzie to to samo co po optyku.

Rafal7

Banned
Można podłączyć przez HDMI. ARC to jest kanał zwrotny i dźwięk z TV wyjdzie z każdego złącza HDMI. Będzie to to samo co po optyku.

Po pierwsze to dźwięk z tv wychodzi tylko z tego złącza które jest oznaczone jako ARC
P drugie ampli jest bez ARC to o czym Ty tu wogóle piszesz?

zenek123zene

New member
Prawie działa :))))

Mam dv podpięte pod ampli kablem hdmi (w dvd hdmi a w ampli hdmi1) zmieniam na froncie ampli na hdmi1; tv łacze kablem hdmi z ampli, w ampli hdmi out w tv hdmi2, zmieniam też tryb w ampli na 7ch streo zeby mi grały 4 kolumny.

Tv podpinam z ampli kablem optycznym; w ampli digital in3(cd), zmieniam na froncie ampli na cd i tryb classical zeby mi grały 4 kolumny.

Wiec jestem już prawie u mety.

Mam jeden tylko problem, nie gra mi głosnik centralny.

Może głupie pytanie - czy on musi być podpięty kablem do ampli? Bo u mnie jest tak że wychodzi ze ściany kabel i wpinam go do głośnika centralnego, a w apli mam podpięte teraz tak

patrzecie fotkę niżej ...

http://i68.tinypic.com/2ce42m0.jpg

center na ampli z tyłu to wejscie do głosnika centralnego??? kurde brakuje mi kabla???

-
-
-
-
-

ps, mam jeszcze głosnik nikotonowy, jak go podłączyć? :)

zdjęcie niżej tyłu niskotonowego

Zdjęcie - 13.04.2016 | Fotosik.pl

a zdjęcie tyłu ampli macie w pierwszym poscie tego watku

dzieki z góry!!!!!

Wiesiek19

Active member
Bez reklam
Tak na pierwszy ogląd tyłu suba to pewnie po RCA do wejścia Sub w Line level in.
W amplu w sekcji preout z wejścia sub.
To taka pierwsza myśl bo wtyków w tym ampli tyle, że głowa mała.

kris615

Member
Kapusta 7, masz rację, pomyliło mi się. Dźwięk dochodzi na każdym złączu a wychodzi tylko na ARC.

Ostatnia edycja:
Do góry