Jak podłączyć: Plazmę Panasonic TX-P50GT30 E + dekoder nc+ sagemcom DSI87 + PS3 (laptop) z PHILIPS Fidelio HTL9100/12 ?

jachoo147

New member
Witam, pytanie jak w temacie. Jak to wszystko ze sobą podłączyć żeby miało to "ręce i nogi" ;-)

Najczęściej oglądam TV potem film z PS3 lub laptopa , ewentualnie jakieś gry z PS3

ps. jestem zielony w tym temacie :)

lekk

New member
Podłącz wszystko pod TV , zostaw tylko wolne HDMI 2
Oczywiście jeśli wszystkie urządzenia łączysz po hdmi to będziesz musiał zamieniać np ps3 z laptopem na czas oglądania z laptopa.

Ta instrukcja powinna ci pomóc:

1) Wyłącz tv do trybu czuwania.

2) Wyłącz Fidelio do trybu czuwania.

3) Podłącz tuner n-ki , sagecom , ps3 do tv ( hdmi 2 zostaw wolne )

4) Podłącz Fidelio kablem hdmi do tv
( Fidelio wyjście HDMI OUT ARC do HDMI 2 ARC w TV )

5) Włącz jako pierwsze Fidelio

6) Włącz Tv ( w instrukcji tv jest podane aby tv i amplituner lub inne urządzenie były wyłączone i przed pierwszym ustawieniem najpierw włączyć amplituner dopiero później tv)

7) W tv włączamy u mnie jest Viera Tools - tam gdzie jest opcja wybory oglądania z usb , przeglądania zdjęć wybór viera link i media serwer

8 ) Wybieramy Viera Link i ustawiamy speaker section na home cinema i wychodzimy.

9) I to tyle, teraz tylko wybierasz w tv np hdmi 1 i dźwięk powinien być w Fidelio. ( oczywiście fidelio musi być włączone)

Dodatkowo w fidelio masz 2 dodatkowe hdmi wiec tam też możesz coś podłączyć ale wtedy bodajże będziesz musiał przełączać w tv na hdmi 2 aby był obraz , bo dzwięk bedzie od razu na Fidelio

lekk

New member
czyli w tej mojej plazmie port hdmi 2 jest portem hdmi arc???

Ręki nie dam sobie uciąć ale hdmi 2 powinno być z funkcją ARC ale to możesz sam sprawdzić bo na tylnym panelu tv przy wejsciach hdmi masz opisy ( u mnie jest hdmi 2 arc) a jak nie masz opisu to na 100% jest to zapisane w instrukcji tv.

Do góry