Jak odtworzyć film 3D ?

pawel0414

New member
Mam w domu taki o to sprzęt :

• Panasonic TX-L47ET5E
Posiada on tryb 3D , na pilocie mogę sobie wybrać nawet 3D i tam mam do wyboru np. kowersję z 2D na 3D i wiele innych . Dziś próbowałem odtworzyć film 3D ( który jest 3D) . Mimo , iż miałem założone okulary , które były dołączone do zestawu :

• Panasonic TY-EP3D10EB
to obraz był taki sam jak zwykły SD , trochę ciemniejszy ( próbowałem różne tryby 3D)mimo, iż film z pendrive był w 3D bo było widać charakterystyczne rozmazanie i takie kolory . Wie ktoś może jak odpalić jakiś film 3D bo chciałbym zobaczyć jak to rzeczywiście ogląda się takie coś.

barteknowack

New member
Bez reklam
film z pendrive był

Prawidłowo zripowany film 3D, nagrany na pendrive powinien się odtworzyć w taki sposób, że na ekranie zobaczysz dwa obrazy podzielone pionową lub poziomą kreską na pół.
W zależności od tego, wybierasz odpowiedni typ wyświetlania 3D - OU jeśli obrazy są nad sobą, SBS jeśli są obok siebie.

było widać charakterystyczne rozmazanie i takie kolory
Przełączenie obrazu w 3D nie zmienia barw. Chyba że film posiada niebiesko czerwone cienie, wtedy to film anaglifowy, taki materiał ogląda się przez inne okulary.

pawel0414

New member
Film 3D był z bluraya?
Nie wiem pewnie nie. Czyli jeśli już to mam szukać jakiegoś filmu Bluray 3D FULL HD i go skopiować na pena ? Do wyboru mam tam różne tryby 3D , min to składanie 2 obrazów - lewego i prawo w całość i np. jeden nad drugim. Więc jeśli zdobędę taki film w 3D i obrazy będą obok siebie to muszę po prostu scalić je w jedno i oglądać w okularach ?

Do góry