Jak odtwarzać pliki DSD

kedziorb71

New member
Forumowicze,

Poszukuję urządzenia odtwarzacza sieciowego (urządzenia strumieniowego) lub DAC który może odtwarzać pliki DSD ale bez użycia komputera. cambridge azur 851N, pioneer n70, mogą odtwarzać te pliki ale poprzez podłączenie zestawu audio do komputera i wykorzystanie asynchronicznego USB. Chyba tak samo Moon NEO 280 MiND, a to mało funkcjonalne. Szukam więc czegoś co poradzi sobie z dyskiem NAS lub Dyskiem USB podłączonym bezpośrednio do zestawu. Nie chcę włączacć kompa gdy mam ochotę na muzykę. A może są dyski z asynchronicznym USB. Czy coś poradzicie.

Ostatnia edycja:

kedziorb71

New member
Dziękuję,

Za podpowiedź, to urządzenie z cd, więc cena dzieli się na cd i urządzenie strumieniowe. Szukam urządzenia, które będzie pasowało do musicala fidelity m6i i z proacami 140 mk2. Nie słuchałem onkyo ale obawiam się że nie wykorzysta pełnego potencjału mojego zestawu.

Ziarutek

New member
Does The CXN Support DSD?

Yes. After the latest firmware update (6th July 2015), the CXN supports DSD x64 (AKA DSD64 or 64FS).

The CXN can***play these files via UPnP or USB HDD

Wkleilem ze strony techsupport cambridge bo jestem za mlodym userem zeby wklejac linki .
Pozdrawiam.

Do góry