Jak odpalić DVB-T w TV SHARP AQUOS LC-37X20E

tom2666

New member
Witam Serdecznie. Mam takie pytanie w jaki sposób moge oglądać naziemną TV cyfrową w TV SHARP AQUOS LC-37X20E. Po włączeniu opcji szukania kanałów moge tylko wybrać analogową tv cyfrowa nie jest podswietlona. W ustawieniach cyfrowych jest napisane Brak modułu CAM. Wydaje mi się że niekodowana TV cyfrowa powinna działać bez modułu. Mieszkam w Warszawie więc z zasiegiem nie powinienem mieć problemu. Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam

_MarSs_

New member
Z zasięgiem pewnie nie masz problemu ale zdecydowanie masz problem z używamiem SZUKAJ!
x20 nie mają MPEG4 więc w polsce wymagają modułu CI.

tom2666

New member
Czyli bez modułu nici z ogladania. Dzieki za odpowiedz.

_MarSs_ napisał:
Z zasięgiem pewnie nie masz problemu ale zdecydowanie masz problem z używamiem SZUKAJ!
x20 nie mają MPEG4 więc w polsce wymagają modułu CI.

SławekSS

New member
Bez reklam
abyś już nie pytał w nastepnym poście oraz zakładał nowy temat, wyręczę Cię z uzywania opcji "szukaj" i napiszę, abys zapomniał w ogóle o cyfrowej TV naziemnej DVB-T z tym telewizorem. Nie ma mocułu CI który by działał w tym tv(chodzi o odbiór mpeg4). Musisz dokupic zewnetrzny dekoder DVB-T MPEG4 a TV bedzie Ci słuzył jedynie za monitor.

Oczywiscie to wszystko jest juz opisane na tym forum w kilkudziesieciu tematach.

ziupo

New member
Kolego Sławku nei każdego stać co chwilę na wymianę TV z MPEG4.
Ewentualnie zamiast dekodera dokupić kartę transkodującą MPEG4-MPEG2. Sharp powiedział, że kiedy pozna oficjalny standard w Polsce, to dopiero wtedy zastanowi się nad rozwiązaniem tego problemu.

Dla tego przykładu modele X20 były dostępne wcześniej niż było wiadomo cokolwiek o ostatecznym kształcie DVB-T w Polsce, więc nie rozumiem dlaczego teraz Ci użytkownicy mieli by być gorzej traktowani?

SławekSS

New member
Bez reklam
wiem, ze nie kazdego stać(mnie też) na wymiane tv. Ja tylko piszę, aby zapomniec o kartach dekodujących mpeg4 na mpeg2 do tych tv.

Do góry