Jak odblokować USB w telewizorze SAMSUNG LE 40 C550

gato01

New member
Witam wszystkich,

Zwracam się z zapytaniem o odblokowanie USB w LE 40 C550.
Chodzi mi o możliwość oglądania filmów.
Przeglądałem forum i znalazłem dwa rozwiązania dla innych typów telewizorów, niestety żaden nie skutkował.

Jeśli ktoś chce mi pomóc proszę o instrukcję jak wejść w menu telewizora aby odblokować funkcję oglądania filmów (avi).

RAISER

New member
A to ten model nie odtwarza plików video :confused: Byłem przekonany że obsługuje filmy bez żadnych problemów. Dziwne.

gato01

New member
Jeśli można oglądać avi z USB to w jaki sposób to robić?

Podłaczając USB, wchodząc w menu i wybierając plik avi po jakimś czasie tv informuje że jest to format nie obsługiwany przez TV.

Gość w sklepie mówił, że ten model nie odtwarza filmów z USB, a jest możlwość odblokowania.
Myślałem, że wiem jak to zrobić więc nie pytałem o szczegóły.
Niestety myliłem się.

Guciak

New member

Podłaczając USB, wchodząc w menu i wybierając plik avi po jakimś czasie tv informuje że jest to format nie obsługiwany przez TV.

Gość w sklepie mówił, że ten model nie odtwarza filmów z USB, a jest możlwość odblokowania.
Niestety myliłem się.

w instrukcji masz opisane jakie formaty obsługuje ten TV

mensir67pl

Member
Bez reklam

Niestety myliłem się.

czy aby na pewno masz C550 czy B550

eddy5

New member
Witam,
Nie wiem czy temat jeszcze aktualny ale spróbuj po prostu inny film odpalić jakiegoś Divix'a np bo nie wszystki formaty kodowania są obsługiwane. Możesz za pomocą serwera DLNA też zrobić tzw. Transcoding po kablu internetowym. a usb jeżeli Ci wykrywa pendriva a z tego co piszesz to tak nie jest zablokowane bo nie są blokowane

Do góry