Intelligent Scene Controller - OFF

sopelo

Member
Witam i chciał bym się dowiedzieć czy jest możliwość wyłączenia w menu serwisowym funkcji odpowiedzialnej za automatyczne ściemnianie/rozjaśnianie obrazu Intelligent Scene Controller (inteligentny kontroler sceny). Dużo osób narzekało już na forum na tą funkcje np.(http://www.hdtv.com.pl/forum/panasonic/94312-panasonic-tx-l42et5e-obraz-ciemnieje.html), wiem, że ona nie działa tylko w trybie prawdziwe kino. Mnie chodzi o modele (E5E, ET5E) ale i w innych to było. Serwisant mówił mi, że on wie o co chodzi ale to inżynierowie z Japonii tak wymyślili i tak wprowadzili. Mówił, że tego nie da się wyłączyć w menu tv, ale może da się w menu serwisowym, tylko on nie może takich informacji podawać, ani w to ingerować w tv. Mówił, że podobno w serii 6 zrobili jeszcze tryb obrazu użytkownika, który też jak prawdziwe kino tej funkcji ISC nie obsługuje. Czy ktoś wie, czy jest taka możliwość wyłączenia tej funkcji Intelligent Scene Controller w menu serwisowym. Żeby chodź z trybu normalny szło to wyłączyć w menu serwisowym.

Ostatnia edycja:
Do góry