Instrukcje gier po polsku

Forest89

Active member
Bez reklam
Witam. Czy gdzieś w internecie można znaleźć instrukcje gier w polskim języku. Niektóre gry są w całości po angielsku wraz z okładką i instrukcją. Polska interukcja przydaje się, żeby szybciej połapać grę jeśli chodzi o obsługę itp ;) Najlepiej, żeby instrukcje były w pliku PDF. Znacie strony gdzie znajdę takie coś?

mroziek

New member
Jeżeli w Polsce gra wychodzi bez polskiej wersji językowej to wydaje mi się że nie znajdziesz żadnej instrukcji PL w internecie.

darkmajin

Member
Bez reklam
1. trza sie uczyc angielskiego
2. rozumiem jakis ciezki rpg tudziesz przygodówka ale FPS :grin:

w czym chcesz sie połapac analogami chodzisz r1 strzelasz .. filozofia :D
zwłaszcza ze pad jest narysowany..

ciezko bedziesz miał z instrukcjami bo nikt normalny tego nawet nie czyta
(zeby nauczyc sie obslugi) :)
a jak ci ciezko to masz translatory online albo napisz to ci przetłumacze

Ogr

New member
Bez reklam
darkmajin napisał:
2. rozumiem jakis ciezki rpg tudziesz przygodówka ale FPS :grin:

w czym chcesz sie połapac analogami chodzisz r1 strzelasz .. filozofia :D
zwłaszcza ze pad jest narysowany..

ciezko bedziesz miał z instrukcjami bo nikt normalny tego nawet nie czyta
(zeby nauczyc sie obslugi) :)
a jak ci ciezko to masz translatory online albo napisz to ci przetłumacze
Tak się składa że "Brothers in Arms: Hells Higway" to nie tylko FPS lecz gra posiada dobrą fabułę co za tym idzie dialogi bohaterów itp.Jest tego sporo !
Dla osoby słabo znajacej angielski jest to na pewno duza strata !!!

new

Member
darkmajin napisał:
Argument masz powalający , mądrala z Ciebie że hej :)
Powiedz jak PS3 ma sie rozwijać w naszym kraju jeżeli nawet jego główne menu jest po angielsku (twu , jest newet po słoweńsku , rosyjsku ale nie po polsku)
Nie wiem ile masz lat ale pewnie objął cie jezyk angielski w szkole , niestety mnie obejmował rosyjski , innego nie uczyli w tamtych czasach. I prosiłbym żebyś sie nie rechotał z ludzi co angielskiego nie znają .
Ja sobie troche daje rade , uczę sie ale to nie to samo co znać jezyk super :eek:k:i mam przz tą niewiedze kłopoty przy wielu grach , już nie wspomne przy pierwszym uruchomieniu PS3.
Dziekuje.

Masta_J

Active member
Bez reklam
Przy pierwszym uruchomieniu to akurat bardzo pomaga dołączona instrukcja obsługi PS3 w języku polskim.
Co do reszty masz rację.

Pozdrawiam,

darkmajin

Member
Bez reklam
ciebie rosyjski mnie niemiecki z eng spotkałem sie na studiach ale juz byłem wyedukowany dzieki cartoon network i gierka :D

pozatym menu + ps3 ... prosze nawet pierwszy raz po japonsku bym załapał o co chodzi

a ja mam w D tych co nie umieja trza sie było uczyc i bede to podkreslal a to ze ktos niema checi albo "miał inny jezyk" to mnie mało obchodzi w bani zmiescily by ci sie jeszcze z 10 takich jezykow

wystarczy chciec...

fabuła i fpp prosze przeczytaj ksiazke jaka kolwiek dowiesz sie co to fabuła :)

new

Member
Tym tokiem myślenia co kolega wyżej napisał trzeba dostawiać przy konsolach w MM czy innych tego tymu sklepach taką fajna naklejkę " zakup konsoli tylko dla ludzi znających jezyk angielski " !
Swoją drogą jestem ciekaw jak wtedy by sie konsola sprzedawała z taką naklejką;)

Seba_Fan

New member
Bez reklam
sa instrukcje po pl pisane do gier, nie pamietam teraz jakas firma wydaje sa one platne i jest tego duzo
jak grac jak przejsc

Forest89

Active member
Bez reklam
Nie chodzi o obsługę bo ją już połapałem po 10 minutach gry, ale w intrukcji czasami piszą wiele ciekawych, przydatnych rzeczy. Znam trochę angielski i coś tam czaje, ale z tymi dialogami w grze już jest trochę gorzej. Modlę się by wkońcu wydawali gry na naszym rynku w całości po polsku chociaz z napisami.

zbynio81

Member
widze ze uzytkownik darkmajin chwali sie poziomem angielskiego z bajek. no coz troche to za malo zeby innych tak oczerniac. a to ze ma ktos lub cos w D to jego sprawa i nie nalezy byc tak wynioslym-forum sluzy do pomocy innym :eek:k:

Sugeruje ewentualnie poczytac kilka recenzji online danej gry. czasami autorzy pisza je bardzo skrupulatnie i naprawde mozna odkryc rzeczy-funkcje klikania padem ktore dodaja smaczek grze.

darkmajin

Member
Bez reklam
zbynio czytaj dokładniej chodzilo mi o podstawy i o to ze jako dzieciak jakos sie nauczyłem nie uzywajac nawet słownika :)

forum nie słuzy do pomocy innym forum słuzy do wypowiadania sie i swoich opinii a i zapytac o cos sie mozna ..

ja na palcach jednej reki moge policzyc dobre spolszczenia gier najlepszym przykladem bedzie Baldur's Gate lokalizacja na bardzo wysokim poziomie..

jak widze gry od EA z polskim jezykiem ktory sie automatycznie ustawia na polski to mnie strzela zawsze przestawiam na angielski szczerze mowiac niektore dialogi lepiej by wypowiedzial windosowski "microsoft sam" :)

o FUCK przetłumaczonych na kurcze o ktorych koledzy mowili juz nie wspomne...

Do góry