Instrukcja obsługi w j.polskim do Onkyo tx-nr636 pilnie potrzebna

marcinb098

New member
Cześć, jak w temacie szukam instrukcji obsługi do amplitunera Onkyo tx-nr636 w j.polskim. Kupiłem amplituner na allegro no i jak przyszedł okazało się że jest beż Polskiej instrukcji która by mi się bardzo przydała Jeśli ma ktoś taką instrukcję zbędną to z chęcią odkupię, może być i w wersji elektronicznej PDF lub inna.

marcinb098

New member
Kupiłem nowy na allegro i jak przyszedł w papierach znalazłem że koleś sprowadza z Niemiec no i instrukcji w j.polskim nie ma a przydała by się. Teraz szukam wszędzie gdzie tylko mogę, jak ktoś ma w wersji papierowej zbędną to mogę odkupić oczywiście wersją elektroniczną też jestem zainteresowany PDF czy coś innego.

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Kupiłeś nowy od firmy sklepu,czy od prywatnej osoby ?
Ale co to ma do rzeczy?
Onkyo PL czyt. dystrybutor tnie w .... i tyle.
Jest to ewidentne olewanie Klientów.
Wchodzisz na onkyo.com i ściągasz manual i jakoś nikt nie boi się, że sprzęt nabyty został poza granicami danego kraju na e-bayu, amazonie czy innym portalu....

werf

Active member
Bez reklam
Kupiłem nowy na allegro i jak przyszedł w papierach znalazłem że koleś sprowadza z Niemiec no i instrukcji w j.polskim nie ma a przydała by się. Teraz szukam wszędzie gdzie tylko mogę, jak ktoś ma w wersji papierowej zbędną to mogę odkupić oczywiście wersją elektroniczną też jestem zainteresowany PDF czy coś innego.

Jeśli kupiłeś od podmiotu gospodarczego,żądaj dostarczenia instrukcji od sprzedawcy
W przeciwnym razie możesz odstąpić od umowy
Jeśli od prywatnej osoby zostaje co tylko życzliwość użytkowników ew e-mail do dystrybutora który odpłatnie może ale nie musi przekazać ci taką instrukcje

Ale co to ma do rzeczy?
Wchodzisz na onkyo.com i ściągasz manual i jakoś nikt nie boi się, że sprzęt nabyty został poza granicami danego kraju na e-bayu, amazonie czy innym portalu....

To inna inszość ;-)

marcinb098

New member
Pisałem do Onkyo odnośnie instrukcji no i kazali mi przysłać numer seryjny urządzenia wraz ze skanem dowodu zakupu, podesłałem im to w piątek i jak na razie nic mi nie odpisali pewnie nie będą chcieli mi takiej instrukcji udostępnić bo sprzęt pochodzi od niemieckiego dystrybutora. Ale chyba zrobię coś innego po prostu oddam sprzęt mam na to 14dni i ponownie kupię z polskiej dystrybucji, chciałem tego uniknąć bo jak by nie patrzył kurier parę złotych kosztuje ale trudno.
I już wszystko wiem odpisali mi, mają w nosie klientów, jak się kupiło gdzieś za granicą sprzęt to oni takiej instrukcji nie udostępnią. A tak swoją drogą klienta mają za nic powinni o każdego walczyć a tu jest całkiem na odwrót.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ale co to ma do rzeczy?

Tak jest a nie inaczej i nie ma znaczenia jaka marka w przypadku Horna instrukcje są w pdf na ich stronie, w przypadku Onkyo nie wiem nigdy nie szukałem zawsze kupuje na terenie RP. Natomiast jeśli kupimy amplituner marantza czy Denona w Niemczech i jeśli się on rozwali to na gwarancji w PL tego nie zrobią tylko za opłatą podobnie jest z Onkyo i z innymi sprzętami. Na gwarancji zrobią w tym kraju gdzie się kupiło.
W tym przypadku jeśli Sprzedawca nie poinformował o tym że dany sprzęt będzie sprowadzony z Niemczech i tam nie ma instrukcji w PL to On jest zobowiązany do dostarczenia takiej instrukcji w PL - tak mówi prawo. Również powinien poinformować że serwis w ciągu obowiązywania gwarancji będzie naprawiał w tym kraju z którego został sprowadzony amplituner.

werf

Active member
Bez reklam
Tak jest a nie inaczej i nie ma znaczenia jaka marka w przypadku Horna instrukcje są w pdf na ich stronie, w przypadku Onkyo nie wiem nigdy nie szukałem zawsze kupuje na terenie RP. Natomiast jeśli kupimy amplituner marantza czy Denona w Niemczech i jeśli się on rozwali to na gwarancji w PL tego nie zrobią tylko za opłatą podobnie jest z Onkyo i z innymi sprzętami. Na gwarancji zrobią w tym kraju gdzie się kupiło.
W tym przypadku jeśli Sprzedawca nie poinformował o tym że dany sprzęt będzie sprowadzony z Niemczech i tam nie ma instrukcji w PL to On jest zobowiązany do dostarczenia takiej instrukcji w PL - tak mówi prawo. Również powinien poinformować że serwis w ciągu obowiązywania gwarancji będzie naprawiał w tym kraju z którego został sprowadzony amplituner.

Nie prawda Pioneer kupiony w EU ma w pierwszym roku gwarancje w PL ,do tego można to zrobić w każdym większym mieście

marcinb098

New member
Amplituner dałem na zwrot bo mogłem to zrobić w ciągu 14 dni i zakupię od Polskiego dystrybutora z Polską instrukcją obsługi. Zastanawiam się jeszcze nad 646, zna ktoś te modele i mógłby mi polecić któryś z nich a może inną firmę?

Ostatnia edycja:
Do góry