Instalowanie N recordera

Rekin175

New member
Witam , prosił bym o pomoc w instalacji Anteny pod N recorder , Wczoraj odebrałem ze sklepu n recordera po podłaczeniu tunera oraz anteny długo nie mogłem złapać sygnału choc na jednym konwenterze wkońcu ruszył jeden ale drugi konwenter do dziś nie chce mi złapać sygnału tuner aktywowałem na jednym konwęterze programy się pojawiły ale bez drugiego poprawnie wpietego konwętera nie działa masa funkcji , opiszę po koleji co jak zrobiłem przy ustawianiu anteny :

Włączyłem planszę z sygnałami anten
Ant.1 ma sygnał 88% jakość 70%
Ant.2 ma sygnał 80% jakosc 0%.

Tak więc anten nr.1 jest ok zaczynam szukać sygnału na antenie .2 na drugim konwęterze w pierwszej kolejnośći przystawiam podpiety konwęter obok już ustawionego pierwszego konwetera i ręcznie przesuwając ruchami na bok w górę w dół złapać sygnał po 2 h próby dałem sobie spokój !! ani rusz jakość jak był na 0% tak została zdemontowałem antenę do pierwszego konwętera zamocowałem uchwyt na konweter nr 2 wszystko podpiołem i znowu do dzieła antena za okno na uchwyt i szukam od poczatku antena.1 znalazłem dość szybko sygnał i jakość oki 70/65 a na antenie,2 ani drgneło próbowałem kręcić sam konweter zmieniać stopnie itp i lipa . podmieniłem konwetery czy czasem nie jest który uwalony i po szybkiej zamianie to samo konwetery ok lecz sygnału nadal nie ma co radzicie może kupić twina ale czy po zakupie bedzie wszystko ok czy kolejne kasa utopiona w błocie ..

Znalazłem coś takiego :
http://www.allegro.pl/item252474175_konwerter_gold_twin_0_2db_dla_tv_n_.html
Bedzie działać ??

Ostatnia edycja:

jędrzejj 1957

Active member
Bez reklam
Witam
Czy ja dobrze zrozumiałem że masz dwa osobne konwertery, czy jeden Twin (dwa wyjścia ) który jest potrzebny do prawidłowego odbioru programów na nrecorderze.Napisz dokładnie co instalujesz , wielkośc anteny , jakie konwerter-y,przełączniki.

Rekin175

New member
Tak próbowałem to zainstalować na 2 wóch różnych konwenterach i lipa dziś kupiłem TWIN-a i wszystko poszło bezproblemowo :) wszystko chula :)

Do góry