Ile masz u siebie w domu podłączonych urządzeń do internetu ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
[FONT=&quot]Ile masz u siebie w domu podłączonych urządzeń do internetu ?

[FONT=&quot][FONT=&quot] [/FONT]
[/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]Potrzeby, nawyki i środki ewoluują, popychając społeczeństwo do coraz większego wyposażenia domu w połączone obiekty. A także, aby lepiej zabezpieczyć swoją sieć…[/FONT][FONT=&quot]
[FONT=&quot]Według firmy Park Associates (za pośrednictwem Advanced Television ), amerykańskie gospodarstwa domowe wyposażone w Internet szerokopasmowy mają średnio 12 podłączonych urządzeń. Liczba ta powinna wzrosnąć do 20 do 2025 r., Co idzie w parze ze zwiększonym bezpieczeństwem sieci domowych.[/FONT]

Brad Associate z Park Associates
[FONT=&quot]„ Liczba urządzeń podłączonych do domu wzrasta, gdy ludzie obciążają swoje domowe sieci większą ilością telepracy i strumieniowego przesyłania wideo ”, powiedział Brad Russel z Park Associates. Konsumenci są rutynowo sfrustrowani swoimi [abc] połączeniami Wi-Fi [/ abc] i są zaniepokojeni wrażliwością swoich danych i zagrożeniami dla ich prywatności. Nawet gdy koszty spadają, konsumenci dostrzegają potrzebę zabezpieczenia i optymalizacji swoich rozwiązań łączności oraz wartość całościowego rozwiązania, które może zapewnić bezpieczeństwo i wydajność . ”[/FONT]
[FONT=&quot]avcesar[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]

[/FONT]

brodacz

Active member
Bez reklam
Bardzo fajne zagadnienie. Może "pochwalny" się jak to wygląda u nas?
1. Smartfony -5 szt.
2. Tv, amplituner - 2
3. Tablety - 3
4. Komputery - 4
5. Smart ogrzewanie - 1
6. Falownik PV - 1
Sam jestem zaszokowany ilością urządzeń.

vvv

Well-known member
Bez reklam
Jak zaglądam teraz do memu swojego AirPorta to podobnie jestem zdziwiony mam podpięte 17
Urządzeń z wszystkich wiadomo nie korzystam ale już za pare dni to się zmieni dojedzie Rodzina 😀

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
U mnie tak to wygląda :
1. Smartfony - 3 szt.
2. TV - 2
3. Amplituner - 1
4. Tablety - 1
5. Komputery - 3
6. Odtwarzacz Sieciowy - 1
No trochę jest tych urządzeń.

SDman

Banned
Dla lepszej zabawy można również podawać ile masz obok siebie "obcych" sieci wifi 2,4 czy 5GHz.
Mam to szczęście, że w na 5GHz jestem sam, a obok 7 sieci 2,4GHz.

iT!T

Member
Jako zwolennik kabli, wszystko co się da, mam połączone skrętką, pozostałe rzeczy po WiFi.
Zatem, po kablu w tej chwili 12 urządzeń, w tym komputery desktop, NAS, TV, amplituner, shield, kamery.

switch.jpg

Po wifi to co dla wygody lub zwyczajnie nie ma możliwości połączenia skrętką, tych jest około 30 (obecnie 28, nie wszystko jest włączone).

unifi.jpg

Ostatnia edycja:

iT!T

Member
Czyli wszędzie masz kamery i czujki przeciwwłamaniowe?

Kamery mam póki co dwie, docelowo będzie około 6 szt. Niedawno zakończyłem testy różnych systemów monitoringu i wybrałem właściwy, więc lada dzień domówię resztę kamer. Czujek przeciwwłamaniowych póki co brak, może założę, zapewne będą bezprzewodowe, ale na 100% nie na wifi, najpewniej Zigbee, ew. Z-wave, ostatecznie RF433.

barburian

New member
Bez reklam
U mnie tak to wygląda :
1. Smartfony - 3 szt.
2. TV - 3
3. Amplituner - 2
4. Tablety - 1
5. Komputery - 3
6. Odtwarzacz Sieciowy - 2
7. Pralka + Lodówka - 2
8. Konsola - 1