Poki co wszystko z serii RZ to dla mnie porazka. Dlatego przesiadlem sie na Marantza.
Testowalem u siebie Rz 800, 900 i 810. A takze przedwzmaczniacz AV Pr-sc 5530. A ten nowszy to jeszcze wieksze oszczednosci niz poprzednik takze podziekowalem Onkyo za wspolprace na dzien dzisiejszy.
Pamietaj ze docelowo u mnie bedzie stal typowy przedwzmak AV wiec sie tym nie przejmuje. Jestem fanem Onkyo ale co raz to coraz wieksza oszczednosc widze w amplitunerach.
Nie chce klamac ale chyba w najnowszych modelach pozbyli sie potrojnie odwroconych ukladow Darlingtona na rzecz tanszej konstrukcji i co za tym idzie sygnal szum spadl z okolo 110dB do 100dB. Niestety ksiegowi z Onkyo pokazuja mi fige z makiem a ja nie bede placil za badziew ktory jeszcze wiecej kosztuje niz poprzednik a ma gorsza konstrukcje.
Nie Onkyo A-9755 stoi na strychu i sie kurzy poki co hehe
Wiesz powiem ci ze ludzie tutaj maja ciekawsze wyjatki niz tam jakis Onkyo Rz1100. Z reszta ten ampli niczym szczegolnym sie nie wyroznia i jak dla mnie to strata kasy.
Dziwi mnie tylko jedna rzecz. Nawet w najwyzszych i najdrozszych modelach zrezygnowali z transformatorow toroidalnych. Najnowszy AV controller od Onkyo bedzie kosztowal kolo 3000 euro i za taka cene mam dostac taki sam jak za kilka stowek??? Porazka